socialMediaClosedBlock
logomobiel
logoMobiel
Vragen? Bel gerust (0341) 499450      Flag_of_the_United_Kingdom_svg-verkleind
Direct aanmelden

Cursus Scholingsdag Ondergrondse Infra 2018

 • Soi 2017
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False

Scholingsdag Ondergrondse Infra 2 februari 2018

Let erop dat u tijdens het inschrijven duidelijk aangeeft van welke 3 keuze workshops u gebruik wilt maken.
De zesde Scholingsdag Ondergrondse Infra wordt gehouden op 2 februari 2018 op het Bouw & Infra Park te Harderwijk. De organisatie is in handen van de samenwerkende partijen Bouwend Nederland Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer, SOMA Bedrijfsopleidingen, Vakvereniging Het Zwarte Corps en GOA Leidingtechniek. Vanuit verschillende organisaties zullen de workshopleiders op deze dag praktijkgerichte, interessante en leerzame workshops verzorgen.

Onder het motto 'samen meer ontdekken' volgt iedere deelnemer 6 workshops.

Iedere deelnemer volgt 3 vaste workshops; daarnaast kiest de deelnemer 3 workshops naar eigen interesse uit een aanbod van 5 workshops.

Aanmelden
Voor individuele en groepsaanmeldingen kunt u gebruik maken van dit formulier: Aanmeldingsformulier

Het formulier slaat u eerst op op uw pc. Nadat u het heeft ingevuld, dient u deze te sturen naar mevrouw B. Last: b.last@somabedrijfsopleidingen.nl (0341-499465).

Voor inhoudelijke vragen over de Scholingsdag Ondergrondse Infra kunt u contact opnemen met:
Bouwend Nederland, Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer
E-mail: info@ondergrondsenetwerkenengrondwaterbeheer.nl

Voor wie?

Deze Scholingsdag Ondergrondse Infra is bestemd voor alle uitvoerende werknemers in de ondergrondse infratechniek die werkzaam zijn als grondwerker, (eerste) Monteur of voorman in Gas, Water, Warmte of Elektra,(assistent) Boormeester, (assistent) Bronbemaler of aanverwante beroepen. De deelnemer kan op deze dag kennisnemen van of actief aan de slag gaan met diverse aspecten van ons veelzijdige vakgebied.

Toelatingeisen

Geen.

Inhoud

3 vaste workshops (voor alle deelnemers):  

 • Teamwork (Seenergy)

  Wat maakt een team een goed team? Wat heb je nodig om een goed team te hebben en te houden? Wat voor teamlid ben jij?

 • Digitalisering (Universiteit Twente) 
  Met welke digitale ontwikkelingen is men allemaal bezig? En wie bedenkt dat en hoe gaat dat? Wat heeft onze branche aan digitalisering, virtual reality, augmented reality? Wat betekent dit straks voor jouw werk in de ondergrondse infratechniek?
 • Grondradar (Gasunie/MapXact)
  Een nieuwe grondscanner moet graafschades gaan voorkomen. Gasunie en MapXact (VolkerWessels) ontwikkelen een scanner die voor iedereen begrijpelijk en bruikbaar is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van augmented reality. Tijdens deze workshop wordt stilgestaan bij het voorkomen van graafschades, de specifieke scanner, en er volgt natuurlijk een demonstratie met de iPad.
5 keuzeworkshops (3 workshops per deelnemer):
 • KIAD (stichting Wateropleidingen)
  Vanaf 2018 gaat de KIAD (kwaliteit instructie aanleg drinkwater) live. Een persoonscertificering voor watermonteurs. In deze workshop informeren wij u over de KIAD, de historie, het aanmeldproces en krijgt u informatie over wat u tijdens het theorie- en praktijkexamen kunt verwachten.
 • Energietransitie (H. Kuipers)
  De energietransitie ontrafeld. Wat betekent dit voor de maatschappij, het bedrijfsleven, en specifiek voor de ondergrondse infratechniek en de werknemers in deze branche. Veranderingen, kansen én bedreigingen komen aan de orde.
 • Gas/Water ontwikkelingen (Pipelife)
  Een workshop over zowel gas- als waterleiding ontwikkelingen. Innovaties met voorbeelden worden hierin besproken; zakkende grondconstructie, de Gas-stop, trekvaste koppelingen grote maten voor PVC en nog meer ontdekken!
 • Pensioenen (HZC):
  Hoe kan je zelf controle en het overzicht krijgen en houden op je pensioenverwachtingen en wensen. Zodat je weet wanneer en hoe je zelf zaken moet gaan regelen om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment de juiste voorzieningen hebt getroffen.  Hoe ga je in overleg met je werkgever om na te gaan welke mogelijkheden er zijn.
 • Zelfredzaamheid (SOMA bedrijfsopleidingen)
  Hoe zorg ik voor mijzelf én mijn collega’s in kritieke situaties? Wat als een collega of jouzelf iets overkomt en je ter plaatse moet handelen, hoe stressbestendig en vaardig in handelen ben je op dat moment? Hoe goed kun je overweg met de hulpmiddelen die beschikbaar zijn.

Duur

1 dag

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.


Voor een overzicht van startdatums klikt u op direct aanmelden. Voor vragen kunt u contact opnemen met: 0341-499450.

Kosten

€ 225,00

per deelnemer.
Lidbedrijven van de Vakgroep ONG krijgen na deelname van de vakgroep
€ 25,- retour.

U kunt zich tot 9 januari aanmelden! Na 9 januari aanmelden is mogelijk, maar dan zijn de workshops mogelijk naar beschikbaarheid.

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2018-2019. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een email