logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten - klasse rood/zwart vluchtig (R-DLP)

  • Deskundigleidinggevende projecten regulier en herhaling
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False

De R-DLP begeleidt projecten waarbij een mogelijk blootstellingsrisico aanwezig is bij grondroerende activiteiten (bodemgerelateerd). De R-DLP is in staat om maatregelen op- of af te schalen passend bij de risico’s die zich bij de werkzaamheden openbaren in opdracht van de veiligheidskundige. De R-DLP werkt vanaf de veiligheidsklasse ‘Rood vluchtig’ nauw samen met de hogere veiligheidskundige (HVK).

De R-DLP beschikt over leidinggevende kwaliteiten. Hierbij is het van belang dat de R-DLP medewerkers aanspreekt op hun handelen en oog heeft voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s die zich tijdens de werkzaamheden openbaren. Aanvullend op de reguliere DLP wordt verlangd dat de R-DLP in staat is betrouwbare bodemvocht- en luchtkwaliteitsmetingen uit te voeren.

Doel van deze eisen is het waarborgen van de kennis en kunde van de R-DLP. Een R-DLP kan aantonen te voldoen aan deze eisen met het onafhankelijk door CROW afgenomen examen waaruit blijkt dat de theoretische en praktische kennis in voldoende mate wordt beheerst. Legt een kandidaat dit onafhankelijke examen met goed gevolg af, dan ontvangt deze een R-DLP certificaat van CROW en wordt de geslaagde kandidaat ingeschreven in het openbare R-DLP register van CROW. Er worden geen expliciete eisen gesteld aan de opleiding; het examen is van dien aard dat alle toets- en eindtermen worden geverifieerd.

Volg R-DLP in 2 dagen!

Examentraining gasmeten 
Wil je je goed voorbereiden op het R-DLP praktijkexamen, neem dan een kijkje bij Examentraining gasmeten. Klik hier voor meer informatie.

DLP schema 

Heb je een vraag? Op de website van CROW vind je de meest gestelde vragen met antwoorden. 

Voor wie?

Voor medewerkers met ruime ervaring als DLP'er, MBO 4 werk- en denkniveau en die door willen groeien tot R-DLP.  

Toelating

Minimaal MBO niveau 4. 

Inhoud

Kijk hier voor alle toets- en eindtermen van de R-DLP.

Zelfstudie
Voorafgaand aan de cursus dien je de publicatie CROW 400 te hebben bestudeerd. Hier staat ongeveer 7 uur zelfstudie voor. Wil je de CROW publicatie 400 via ons bestellen voor € 125,00 excl. BTW,  geef dit dan aan bij de inschrijving. Als je zelf de publicatie in bezit hebt, neem die dan mee naar de eerste cursusdag.

Resultaat
De cursist ontvangt een bewijs van deelname indien is gebleken dat de cursist de stof voldoende beheerst. 
Je dient zelf het CROW examen bij de CROW aan te vragen. De kosten voor dit examen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. Legt een kandidaat dit onafhankelijke examen met goed gevolg af, dan ontvangt deze een R-DLP certificaat van CROW en wordt de geslaagde kandidaat ingeschreven in het openbare R-DLP register van CROW. LET OP 1: De examens zijn inmiddels vernieuwd, aanmelden voor het theorie-examen kan weer bij CROW. Praktijkexamens worden vanaf 1 januari 2024 afgenomen. De geldigheid van alle certificaten behaald in 2018 en 2019 zijn tot 30 april 2024 verlengd. Zo heeft iedereen de tijd om het examen te behalen.
LET OP 2: hiervoor is een eigen laptop nodig! 

 

Duur

2 dagen (exclusief examen)

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 524,00

(Let op: het theorie- en praktijkexamen gaat via CROW en is niet bij de cursusprijs inbegrepen!)

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2023-2024. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail