logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Monteur Gas-, Water- en/of Warmtedistributie niv. 2

 • Monteur gas water warmte
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False

Er dreigt een tekort aan goed opgeleide en gekwalificeerde monteurs gas, water en warmte. Kies daarom nu voor deze opleiding in de richting gas, water en/of warmte en verzeker jezelf van een baan. De opleiding duurt ongeveer 1 jaar - dit is namelijk afhankelijk van je eigen niveau en tempo. Deze opleiding wordt gegeven op basis van het kwalificatiedossier 'Monteur gas/water/warmte' met crebo 25768. De opleiding is OCW-erkend, conform de richtlijnen van VIAG, KIAD, VeWa en CKB. Je kunt kiezen tussen de richting Gas-, Water- of Warmtedistributie of een combinatie van deze 3 richtingen.

Je volgt deze opleiding naast je werk bij een erkend leerbedrijf. Op zaterdag kom je naar SOMA Bedrijfsopleidingen om de theorielessen te volgen. Mocht je aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd in een erkende praktijkwerkplaats.

Voor wie?

Medewerkers die werkzaam zijn bij bedrijven en instellingen die gespecialiseerd zijn in buisleidingen.

Toelating

Je kunt deelnemen aan de opleiding als je in het bezit bent van VMBO kader niveau. Daarnaast ben je in het bezit van VCA Basis en, indien je werkzaam bent in het gas, van een VOP aanwijzing. Mocht je hier vragen over hebben neem dan vooral contact met ons op via tel. 0341-499450.

Inhoud

Theorie/praktijk

De opleiding bestaat uit 20 theorielessen in Harderwijk. Daarnaast kun je op je eigen niveau en tempo de digitale lesstof doorlopen. Het digitale lesmateriaal is van Stichting Blei en bestaat uit vaste onderdelen en 2 verdiepingsmodules. Bekijk hier het opleidingsschema.

Generieke vakken
Een verplicht onderdeel in de opleiding zijn de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Praktijk
Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit theorielessen, daarnaast wordt verwacht dat de deelnemer regelmatig praktijkuren maakt (BPV: Beroepspraktijk vorming). Zodra je gaat werken in de praktijk dien je in het bezit te zijn van het betreffende VOP-certificaat. Om te toetsen of jij voldoende vaardig bent in jouw vakgebied en aan de gestelde kwalificaties voldoet worden er aan het eind van de opleiding een Proeve van Bekwaamheid (PVB) afgenomen.

Portfolio
Gedurende de opleiding leg je je vorderingen vast in een portfolio. Dit vormt een belangrijke basis voor het behalen van je uiteindelijke diploma.

Bijzonderheden
Je kunt in deze opleiding flexibel instromen, dus op ieder gewenst moment kun je starten met de opleiding.

Benodigdheden

Laptop met Internet Explorer (of een soortgelijk programma), Word en Adobe Reader. 

Resultaat
Naast je portfolio krijg je een aantal theorietoetsen en proeven van bekwaamheid (praktijkexamens). Je ontvangt het diploma als alle examens behaald zijn.

Duur

Je kunt de opleiding in je eigen tempo doorlopen en deze in 1 jaar afronden. De opleiding werkt met flexibele instroom, dit betekent dat je op elk gewenst moment kunt starten.  

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 4600,00

er zijn 3 richtingen mogelijk: 

 • 1 richting     € 4.299,-
 • 2 richtingen € 4.450,-
 • 3 richtingen € 4.600,-

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2023-2024. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail