logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Start winterscholing & de asfaltbaan gaat weer open!

dec 14, 2017

Asfaltbaan

De actualiteiten liegen er niet om: oplopende doorlooptijden en het tekort aan goed geschoold personeel zijn hét gesprek van de dag. De komende wintermaanden is dé periode om optimaal gebruik te maken om uw personeel verder te laten ontwikkelen. Denk hierbij niet alleen aan het vergroten van de instroom en het werken aan de vaardigheden van uw huidige personeel. Maar, ook de verplichte persoonscertificeringen of een verbreding of verdieping van uw kennis kunt u in deze tijd realiseren. Na de tweede helft december tot en met eind februari valt het werk buiten grotendeels stil. Juist deze rustige tijd van de winter kunt u nuttig besteden door het volgen van een training.

Elke maand hebben wij een scholingstraject, welke wij onder uw speciale aandacht willen brengen. Dit alles om te werken aan: toekomstgericht vakmanschap. We starten met de asfalttrainingen!

Ook dit jaar is onze asfaltbaan weer open. Hier is een 3-daagse training te volgen voor het werken op de asfaltverwerkingsmachine, de wals of voor de bediening van de balk. De training is met name geschikt voor medewerkers uit een asfaltploeg die zich willen verbreden in een andere functie binnen de asfaltploeg. Naast het leren op eigen gebied krijgt u breder inzetbare specialisten terug binnen de asfaltploeg. De training kunt u volgen op 13, 14 en 15 februari 2018 en op 27 (feb), 28 (feb) en 1 maart 2018.

U geeft zich op voor een van de volgende trainingen.

•             Praktijktraining asfaltafwerkmachine
•             Praktijktraining wals
•             Praktijktraining balkman

Wat kunt u verwachten
In de praktijktraining asfaltafwerkmachine wordt er aandacht besteed aan het dagelijks onderhoud en controles aan de asfaltmachines. U leert omgaan met de machine, maar ook samenwerken met de balkman. Zonder goed plan heeft het leggen van asfalt geen zin, daarom wordt er ook aandacht besteed aan hoe en waar te beginnen en staan we stil bij waarom. Daarnaast leert u gebruik te maken van stuurlijnen, kantijzers en automaten.

In de praktijktraining wals wordt er natuurlijk gekeken wat het dagelijks onderhoud inhoud van de wals en welke controles er moeten worden uitgevoerd. U kunt werken aan machinebeheersing van de bandenwals en de driewielwals. Techniek is een belangrijk onderdeel van de training, wij leren u, hoe u de wals op de juiste manier inzet in verschillende situaties en leert voorkomen van onnodige stopplekken.

In de praktijktraining balkman wordt er óók goed gekeken naar het dagelijkse onderhoud van de balk en automaten. U gaat aan de slag als balkman en werkt met hoogtes, diktes en profielen. Als balkman moet u samen kunnen werken met de machinist en afwerkers. U leert goed communiceren met de walsmachinist en geeft aanwijzingen als dit nodig is. Verder leert u het instellen van automaten en werken aan de juiste afstellingen van de balk, maar ook het werken met referenties. U leert omgaan met dakprofielen, rondingen en breekpunten. Ten slotte leert u alles over drempels, kruisingen, rotondes en leert u gebruik maken van hulpmiddelen.

Voor meer informatie, aanmelden en prijzen kunt u kijken op de volgende pagina’s.

Werken met de asfaltwerkmachine
Werken met de wals
Werken met de balkman

Andere asfalttrainingen:
Asfaltkennis I
Asfaltkennis II
Kleine asfaltreparaties
Wegbeheer: Visuele inspectie
Uitwisselbaarheid in de asfaltploeg
Basiskennis asfalt voor opdrachtgevers
Projectmanagement
Meten en uitzetten I
Beginselen meten en uitzetten