logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Piet van der Zouwen-prijs toch uitgereikt

okt 29, 2020
Aan het begin van dit jaar heeft de vakgroep Grondwerk, samen met Vakvereniging Het Zwarte Corps en SOMA Bedrijfsopleidingen weer de Machinisten Scholings Dagen (MSD) georganiseerd.

Om na te gaan of de kennis die tijdens de workshops op de MSD wordt overgebracht goed tot de 190 (!) deelnemers doordringt, wordt een prijsvraag gehouden. Uit de goede inzenders wordt de winnaar getrokken, die dan de Piet van der Zouwen-prijs (een miniatuur graafmachine) ontvangt. 

Normaal gesproken trekken René van der Steen (voorzitter van Het Zwarte Corps), Piet van der Zouwen (oud-vakbondsbestuurder van HZC) en Charles Verheyen (vakgroepsecretaris) dan in het voorjaar het land in om de winnaar met deze prijs te verrassen. Helaas gooide het Coronavirus – en vervolgens de vakantieperiode – roet in het eten. En ook na de vakantie werd het door de weer strengere maatregelen niet mogelijk om gezamenlijk deze activiteit te ondernemen.

Maar om te voorkomen dat de prijsuitreiking zou worden doorgeschoven naar het voorjaar van 2021, is besloten dat Charles Verheyen – mede namens René van der Steen en Piet van der Zouwen – in zijn eentje de uitreiking zou verrichten.
Op 19 oktober voerde dit hem naar Lelystad, waar hij op de bouwlocatie de prijs kon overhandigen aan Jan Jaap van Werven, werkzaam bij Knipscheer.

De winnaar was uiteraard erg trost en blij met deze prijs. Jan Jaap vertelde dat hij de MSD ook als zeer leerzaam én leuk had ervaren, en dat hij bij zijn werkgever al had gevraagd om naar de komende editie te mogen gaan. Charles moest hem helaas mededelen dat de MSD voor 2021 vanwege de Corona-situatie – althans voorlopig – is geannuleerd. Maar met Jan Jaap hoopt hij dat de omstandigheden spoedig weer ten goede wijzigen, en er in 2021 toch een MSD kan komen.

van der Zouwen prijs