logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Trainen op locatie, het mag weer!

mrt 02, 2021
Afgelopen dinsdag heeft het kabinet de corona-maatregelen iets versoepeld vanaf 3 maart. En daar zijn wij erg blij mee, want naast trainen in Harderwijk mogen wij  ook weer trainen op locatie. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Lees dan onderstaand artikel. 

De uitspraak van NRTO
Je mag trainen in ruimtes mits er een besloten ruimte beschikbaar is en er een gezondheidscheck is gedaan. Er mogen maximaal 30 personen in één ruimte aanwezig zijn, mist er voldoende afstand kan worden gehouden. Daarnaast gelden natuurlijk alle andere RIVM regels. 

We mogen weer
Goed nieuws dus want wij mogen jullie weer ontvangen! Zolang het corona-virus nog een gevaar vormt, volgen wij de RIVM-richtlijnen strikt op. 

De richtlijnen:
  • een mondkapje dragen in de algemene ruimtes en wanneer we verplaatsen; 
  • 1,5 meter afstand houden in de lesruimtes en de algemene ruimtes;  
  • wij vragen bij binnenkomst uw handen te desinfecteren; 
  • vooraf doen wij een gezondheidscheck;
  • alle koffiezetautomaten, toiletten, tafels en andere materialen maken wij regelmatig schoon;
  • wij schudden voorlopig nog geen handen.
Om te voorkomen dat het te druk gaat worden in de algemene ruimtes, houden wij in verschillende 'shifts' pauze. 

Online trainen
Volg je toch liever een online training? Wij hebben verschillende trainingen die wij online aanbieden. Dit zijn live-, e-learning- en blended learning trainingen. Neem hierover contact op met je persoonlijke accountmanager of ons servicebureau via telefoonnummer 0341-499450.    
* bron: Artikel NTRO

Zie hieronder het artikel van NRTO. 
Artikel Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO):
Beste Leden,
 
Net zoals in andere sectoren merken wij steeds meer coronamoeheid onder onze leden. Gelukkig is er weer wat verruiming.
 
Vanochtend hebben we geprobeerd met alle contacten die we hebben duidelijkheid te krijgen over het beleid dat nu geldt. Welke ruimte is er nu? Dat is niet altijd duidelijk. Deze mail is gebaseerd op de informatie die we nu hebben. Voor wat betreft het overheidserkend onderwijs hebben wij goed contact met het ministerie van onderwijs, voor wat betreft inburgering zijn wij in contact met ministerie van SZW. Daarnaast zijn we met VNO-NCW aan het kijken hoe we met een sectorplan de hele opleidingensector stapsgewijs weer kunnen openen en alle opleiders weer perspectief kunnen geven. Belangrijk daarbij is, benadrukt het kabinet, om extra aandacht te geven aan naleven van de basisregels. Hieronder treft u een samenvatting aan per sector.

U kunt hier de factsheet van de overheid 'Voorzichtige verruimingen' bekijken.

MBO    
Mbo studenten kunnen 1 dag in de week les krijgen op de fysieke locatie van de school. Deze extra ruimte komt naast de bestaande uitzonderingen op het afstandsonderwijs voor studenten die examens en toetsen afleggen, studenten die praktijkonderwijs volgen en voor kwetsbare studenten. Dat biedt dus extra ruimte. Voor mbo-instellingen blijft er de mogelijkheid om ook alternatieve locaties te gebruiken voor onderwijsactiviteiten, om zo meer capaciteit te realiseren.

Voor het contactonderwijs, zoals het kappersonderwijs, gelden net als eerder de brancheprotocollen.
De eerste helft van maart volgt een nieuw servicedocument waarin ook wordt ingegaan op de openstelling in het nieuwe schooljaar. Uiteraard wordt u daarbij betrokken. Examens mogen ook nadat de avondklok is ingegaan om 21:00 uur, vanaf 3 maart geldt dit ook voor praktijkonderwijs. Meer informatie klik hier.

Niet overheidserkende opleidingen en trainingen
Op de website van de Rijksoverheid staan regels voor binnenruimtes.

Wij interpreteren dit als volgt: u mag trainen in ruimtes mits u een besloten ruimte heeft, er vooraf een gezondheidscheck is gedaan, er maximaal 30 personen in één ruimte aanwezig zijn en er voldoende afstand kan worden gehouden. En uiteraard gelden daarnaast de andere RIVM regels. Daarnaast kunt u praktijklessen geven en tentamens afnemen op locatie en les geven aan studenten in een kwetsbare positie. Twijfelt u of uw praktijklessen onder de uitzondering vallen neem dan contact op met uw gemeente of met uw veiligheidsregio.

Klik hier voor het coronaprotocol bedrijfstrainingen.

Kabinet: meer geld voor vaste lasten ondernemers
Ondernemers krijgen in het eerste en tweede kwartaal van 2021 een hogere maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL).  Voor meer informatie klik hier

Heeft u vragen dan kunt u deze mailen naar corona@nrto.nl.

Hartelijke groet,

Ria van ’t Klooster
directeur NRTO 
NTRO