Hoe zit het nou ook alweer in elkaar?
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Hoe zit het nou ook alweer in elkaar?

mrt 04, 2021
Elke bedienaar van hijskranen op een bouwplaats in Nederland moet in het bezit zijn van een TCVT-RA Registraat. Deze registratie moet elke 5 jaar vernieuwd worden. Binnen deze 5 jaar moet je voldoen aan de bijscholingseisen en voldoende praktijkervaring hebben opgedaan.

Hoe zit het?
Machinisten van hijskranen die hijswerkzaamheden in Nederland op bouwplaatsen uitvoeren, met een bedrijfslastmoment van 10 tm of meer, moeten in het bezit zijn van een TCVT persoonsregistratie voor de betreffende machine. Een dergelijke eis geldt ook voor de funderingsmachines. Deze registratie dient elke 5 jaar vernieuwd te worden en daarnaast moet er voldaan worden aan de vier bijscholingsmodules. De eerste scholing dient gevolgd te worden in de eerste 36 maanden (3 jaar) en de tweede scholing in de laatste 24 maanden (2 jaar). Tijdens deze twee scholingsdagen heeft u elke module minimaal 1 keer gevolgd. Wij hebben deze bijscholingsmodules samengevoegd in de modules A & B en C & D. Zodoende kun je in één dag twee modules volgen! Snel, makkelijk en in een handomdraai aangemeld. 

TCVT-RA Registraat Hijskraanmachinist
Het bezit van het TCVT-RA Registraat zorgt er voor dat alleen machinisten die bekwaam zijn, (hijs)werkzaamheden mogen uitvoeren. V
Machinist Mobiele Kraan W4-01
Machinist Autolaadkraan met hijsfunctie W4-04
Machinist Grondverzetmachines met hijsfunctie W4-05
Machinist Torenkraan (vast of mobiel) W4-06
Machinist Verreiker met hijsfunctie W4-07
Hijsbegeleider W4-08
Machinist Grote Funderingsmachine (W4-03)
Machinist Kleine Funderingsmachine 
 
TCVT Bijscholing 
TCVT Bijscholing fundering

TCVT en bijscholing