logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Van Korporaal naar Uitvoerder Infra

jul 07, 2021
Robert van der Schaaf gaat door naar het derde jaar van de uitvoerdersopleiding in Zwolle. Hij wilde al vanaf jongs af aan militair worden en speelde vroeger al oorlogje met zijn vriendjes. Toen hij klaar was met het voortgezet onderwijs was het dan ook voor iedereen duidelijk dat Robert de AMO ging starten. Echter was hij nog te jong om te starten en kon hij de MBO opleiding veiligheid en vakmanschap (VeVa) doorlopen. Hij werkt nu al negen jaar bij defensie en doet dit met veel plezier. Ruim twee jaar geleden heeft hij een zoontje gekregen en dit heeft een andere blik op zijn toekomst gegeven. Hij heeft dan ook twee jaar geleden de stap genomen om zich aan te melden voor de uitvoerdersopleiding en doet dit met volle tevredenheid.  

Meerdere collega’s volgen de opleiding

Robert van der Schaaf is werkzaam als Korporaal plaatsvervangend groepscommandant in een grond-, weg- en waterbouw peleton binnen Defensie. Zijn werkzaamheden zijn heel divers en bestaan onder andere uit onderhoud, technische uitvoering van projecten, maatvoering met als doel het opbouwen van kampementen en hij werkt veelal op de rupsdozer en de shovel. Robert vertelt: “Tijdens de negen jaar dat ik hier werkzaam ben heb ik de vakman grond-, weg- en waterbouw, de machinistenopleiding en nu dus de uitvoerdersopleiding bij SOMA Bedrijfsopleidingen gevolgd. Ik ben dus al jaren bekend met de opleidingen van SOMA Bedrijfsopleidingen. Daarnaast volgen meerdere collega’s bij Defensie de uitvoerdersopleiding.”

Carrièreswitch
Ongeveer twee jaar geleden is de zoon van Robert geboren en is hij opnieuw gaan kijken naar zijn toekomst. Zoekende naar een vervolg stap is hij terecht gekomen bij de functies van landmeter en uitvoerder. Robert vertelt: “De opleiding voor uitvoerder sprak mij het meest aan, omdat de functie divers is en de werkzaamheden mij erg aanspreken. Vooral het contact met klanten, planningen maken, diverse processen in de gaten houden, maar ook vooruitkijken in de toekomst naar de planning.” Robert heeft deze functie nog nooit uitgevoerd, maar weet zeker dat dit echt zijn toekomst gaat zijn. Naarmate de opleiding vorderde is hij de functie steeds leuker gaan vinden. 

Volwassenopleiding
Robert vertelt: “De opleiding van SOMA Bedrijfsopleidingen kwam al snel op mijn pad, omdat diverse collega’s deze opleiding ook volgen of hebben gevolgd. De voordelen zijn; dat de opleiding voor volwassenen is en in de avond of op zaterdag wordt gegeven. Ik kan dus buiten werktijd de opleiding volgen. Daarnaast is het contact met medecursisten erg prettig, al was dit helaas het laatste jaar minder van toepassing door de digitale lessen i.v.m. de coronapandemie. Je kunt tijdens de fysieke lessen met de medecursisten onderling informatie en vragen uitwisselen. De docenten komen vanuit de praktijk, dus ze weten van de hoed en de rand voor wat betreft de werkzaamheden. Docent Ad Schenkel bijvoorbeeld voor het vak landmeten, wat een fijne docent. Je ziet dat hij echt uit de praktijk komt en kan de lesstof op de juiste manier overbrengen met af en toe een grap tussendoor. De vakken die ik het leukst vind zijn calculeren, plannen, inframanagement en rioleringen. Dit zijn vakken waar mijn interesse ligt en daardoor ook veel van heb geleerd.” Accountmanager Frans Seelen komt regelmatig langs bij de opleiding in Zwolle om te kijken hoe alles verloopt en of er nog extra begeleiding of vragen zijn. Frans vertelt: “Robert is een gedreven en gemotiveerde deelnemer, ik weet dan ook zeker dat hij een mooie toekomst in de Infrasector tegemoet gaat”.

R van der schaaf 3 vk2 R van der schaaf 2 vk2