logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Succesvolle start nieuwe online opleiding Landmeten

jun 28, 2023

Een opleiding die online leren en leren in de praktijk combineert

Op 23 mei jl. zijn 5 deelnemers en 5 leermeesters van 5 verschillende bedrijven gestart met de pilot van de innovatieve mbo niveau 4 Basisopleiding Landmeten. Een opleiding ontwikkeld binnen een unieke samenwerking tussen Geo-Informatie Nederland (GIN), een aantal vooraanstaande bedrijven uit de branche en SOMA Bedrijfsopleidingen. 

De Basisopleiding Landmeten is ontwikkeld voor starters en medewerkers die zich willen specialiseren in dit vakgebied. De opleiding onderscheidt zich in de flexibele opzet waardoor kennis en vaardigheden direct in de praktijk kunnen worden toegepast en wat iemand al beheerst hoeft niet opnieuw geleerd te worden. De opleiding bestaat uit diverse modules, waaronder een basis module landmeetkunde, inmeten met GNSS en uitzetten. De modulen profiel Bouw, profiel wegenbouw/infra en het profiel GEO data inwinning en verwerking worden nog aanvullend ontwikkeld.

Wat deze opleiding nog interessanter maakt, is de com
binatie van op je eigen tempo online leren en leren in de praktijk, waardoor het ideaal is voor mensen die werk en studie willen combineren. Bovendien sluit de opleiding perfect aan op de behoefte aan digitalisering en innovatie binnen de sector.

De pilot wordt uitgevoerd door SOMA Bedrijfsopleidingen en Geo-Informatie Nederland (GIN). De eerste resultaten van de pilot zijn veelbelovend. Deelnemers zijn positief over de flexibele opzet van de opleiding en de mogelijkheid om de opgedane kennis direct in de praktijk toe te passen. 

Bij een succesvolle afronding van de pilot gaat de Basisopleiding Landmeten op 1 januari 2024 officieel van start en kan iedereen die dat wil zich hiervoor inschrijven. Daarmee krijgen nog meer mensen de mogelijkheid om zich in dit vakgebied te specialiseren.

Ben je geïnteresseerd en wil je automatisch op de hoogte worden gehouden als er nieuws is omtrent de officiële start van deze nieuwe online opleiding Landmeten? Vul dan dit formulier in. 

Landmeten_Online_Flexibele_Opleiding