Samen bijdragen aan een duurzamere infrastructuur
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Samen bijdragen aan een duurzamere infrastructuur

jun 25, 2024
We zijn trots om weer een update te geven over de recente ontwikkelingen op ons Living Lab terrein. Wederom een mooi voorbeeld van een duurzame oplossing, namelijk glasbol-wegdek-reflectoren waarmee in de praktijk een besparing op de openbare verlichting kan worden gerealiseerd.

Afgelopen week heeft Van Wylick op zeer kundige wijze wegdekreflectoren in het asfalt gefreesd. Het was een prachtige zonnige dag om buiten aan het werk te zijn, maar dat is zeker geen vereiste, aangezien de reflectoren onder vrijwel alle weersomstandigheden (behalve bij vorst) kunnen worden aangebracht.
Het proces van het aanbrengen van deze reflectoren is fascinerend om te zien. Met een gespecialiseerde machine wordt op de aangegeven plek een gat gefreesd. Vervolgens wordt de glasbolreflector geplaatst en zorgvuldig verlijmd, zodat deze stevig vastzit in het wegdek en netjes afgewerkt is. Deze glasbolreflectoren zijn bijna onverwoestbaar doordat ze in het wegdek liggen en ze zijn geschikt voor alle steensoorten, inclusief ons innovatieve Lynpave 95® asfalt.

Van Wylick aanbrengen wegdekreflectoren
Deze toevoeging aan ons terrein zijn ook een voorbeeld van een duurzame oplossing. De glasbolreflectoren kunnen in de praktijk leiden tot een besparing op de openbare verlichting, doordat deze gedimd of zelfs uitgeschakeld kan worden.
Met trots zien we hoe ons Living Lab terrein zich verder ontwikkelt dankzij de samenwerking tussen verschillende partijen. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe innovatie en samenwerking hand in hand gaan om bij te dragen aan een duurzamere infrastructuur.

Dank aan Van Wylick en alle betrokken partijen voor hun inzet en vakmanschap!

Wil je meer weten over asfalt of de ondergrondse infra? Wij hebben een breed aanbod van cursussen en opleidingen. Bekijk hier meer. 

Daarom kies je voor SOMA :
- Praktijkgerichte cursussen en opleidingen
- Meer dan 75 jaar ervaring
- Kwaliteitserkenningen
- Docenten uit de praktijk 
- Persoonlijke aandacht voor de cursist