socialMediaClosedBlock
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Opperman Straatmaker niv. 2

 • Opperman straatmaker
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False

De opleiding opperman straatmaker volg je naast je werk. Je leert in de praktijk bij een erkend leerbedrijf en de theorie tijdens de lesdagen bij SOMA Bedrijfsopleidingen. De opleiding duurt 1 jaar. Vakmanschap en veiligheid staan hierin centraal. Tijdens de lesdagen krijg je opdrachten mee die je tijdens je werk doordeweeks direct kan uitvoeren.

Wat leer je tijdens de opleiding Opperman Straatmaker?

Als opperman straatmaker werk je voor kleine of grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in bestratingen. Tijdens de opleiding opperman straatmaker leer je over het ontgraven, aanvullen en verdichten van grond, uitzetten van hoogtes en richtingen en bestraten van wegen, trottoirs, bedrijfsterreinen en pleinen. Als opperman werk je aan al deze werkzaamheden mee in een assisterende rol. Belangrijke werkzaamheden van de opperman straatmaker zijn het stellen van banden en kolken, plaatsen van straatpotten, putranden en het voorbereidende werk (stenen klaarleggen, gereedschap checken etc.) De locatie waar het werk wordt uitgevoerd is steeds verschillend zo krijg je te maken met
verschillende omwonende, voorbijgangers en verkeer. Door de verschillende werkomgevingen, materialen, gereedschappen en machines is geen werk hetzelfde. Vervolg: klik hier voor de opleiding Straatmaker.

Vind hier het herkansingsrooster 2019-2020.


Voor wie?

Medewerkers die werkzaam (willen) zijn bij een straatmakerbedrijf en (willen) voldoen aan de eisen van SEB.

Toelating

De opleiding opperman straatmaker is voor iedereen die werkzaam (wil) zijn bij een straatmakersbedrijf en (willen) voldoen aan de eisen van de SEB. Hét keurmerk voor een straatmaker. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je in het bezit zijn van een VMBO niveau.

Inhoud

De opleiding tot opperman straatmaker is op MBO niveau 2 en duurt 1 jaar. Eén keer in de week krijg je theorie lessen verdeeld over drie modules. Iedere module wordt afgesloten met een theorie-examen:

Theorie

 • veiligheid en werkterrein    
 • voorbereidend straatwerk uitvoeren
 • straatwerk uitvoeren 

Praktijkdagen op het oefenterrein

Tijdens de opleiding straatmaker heb je ook een praktijkdag. Op het oefenterrein van SOMA Bedrijfsopleidingen leer je in de praktijk wat het vak opperman straatmaker inhoud. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Aan het werk als Opperman Straatmaker met een branche-erkend diploma

Als je alle theorie-examens en het praktijkexamen hebt behaald, ontvang je een branche-erkend diploma op MBO niveau 2. Je bent nu klaar om de ‘straat’ op te gaan. Je kunt vakkundig en veilig nieuwe bestratingen aanleggen, onderhouden en repareren.

Duur

1 jaar

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 2317,00

Veiligheid en werkterrein:
€ 649--

Voorbereiden straatwerk uitvoeren:
€ 849,--

Straatwerk uitvoeren:
€ 819,--

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2019-2020. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een email