socialMediaClosedBlock
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

NIEUW! Kabels en leidingen lokaliseren volgens de WIBON-wet + werken in en met verontreinigde grond

  • Combinatie
  • False
  • False
  • False
  • True
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False

Tijdens de winterperiode zijn er diverse combinatietrainingen mogelijk. 

Kabels en leidingen lokaliseren + werken in  en met verontreinigde grond (OPM)

Per jaar vinden er ongeveer 33.000 graafschades plaats, naar schatting kost dit jaarlijks 730 miljoen euro. Om graafschades te reduceren is sinds november 2016 de vernieuwde CROW-richtlijn 'Schade voorkomen aan kabels en leidingen' in werking getreden. De nieuwe richtlijn richt zich op het gehele proces van een project. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die direct betrokken is bij graafwerkzaamheden: de grondwerker, de machinist, maar ook de voorman of uitvoerder. Veilig werken is hierbij erg belangrijk. Na de cursus weet de deelnemer wat de praktische gevolgen zijn van de wet- en regelgeving en hoe hij zorgvuldig kan graven conform CROW 500.

Of het nu gaat om oude bedrijventerreinen, fundatielagen, stedelijke ophooglagen of wellicht een onverwachte olie verontreiniging of een asbestverdachte situatie: de kans is groot dat machinisten, grondwerkers en monteurs tijdens hun werkzaamheden verontreinigde grond tegen komen. Ondanks dat er op dit gebied al veel is geregeld, zijn er nog verbeteringen nodig. Met de nieuwe publicatie CROW 400 is een belangrijke stap gezet om professioneel, veilig en risico gestuurd te werken. Vooral Arbotechnische winst voor de medewerker en beheersing van kosten voor opdrachtgever en opdrachtnemer bij vroegtijdige signalering van onverwachte bodemverontreiniging door de medewerker. Tijdens de cursus ‘Werken in en met vervuilde grond’ leert de deelnemer wat dit betekent in de dagelijkse praktijk. 

Voor wie?

Werknemers die in de GWW werkzaam zijn als grondwerker, machinist, voorman of uitvoerder. Welke meer willen weten over zorgvuldig graven, het voorkomen van schade aan ondergrondse kabels en leidingen en verontreinigde grond.

Toelating

Geen.

Inhoud

Klik hieronder voor de inhoud van beide trainingen:


Resultaat

Aan het einde van de cursus ontvangt de cursist een certificaat.

Duur

1 dag

Downloads

Data

Er zijn momenteel geen startdatums bekend voor deze opleiding.

Vraag voor deze opleiding vrijblijvend een offerte aan via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met tel: 0341-499450.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 292,00

 

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2019-2020. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail