logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Vernieuwde telescoopkraan bij ons in Harderwijk!

sep 12, 2022
SOMA Bedrijfsopleidingen kiest voor Grove GMK3060

In samenwerking met Manitowoc Crane Group Netherlands hebben wij gekozen voor een vernieuwde telescoopkraan op ons opleidingscentrum in Harderwijk.
De opvallende oranje gespoten 60tonner is vanaf eind juli-2022 effectief opgenomen in ons machinepark. Daarmee is afscheid genomen van de TEREX AC35L welke door de jaren heen altijd trouwe dienst heeft gedaan bij diverse (hijskraan)opleidingen.

De Grove GMK3060 is uiteraard voorzien van o.a. Megatrak (onafhankelijk hydro pneumatisch geveerd), twee beweegbare werklampen aan de basis secties van de mast, een Arlaco lastzicht camera, MAXbase (variabele positie van de stempels) en afstandsbediening. Naast nog meer diverse technieken die de veiligheid bij hijswerkzaamheden moeten verbeteren, krijgen de toekomstige cursisten met een uitgebreide hijstabel te maken met o.a. de luxe van een hydraulische kantelbare cabine met een groot kijkvlak.

Deze mix van veiligheid en techniek zullen cursisten extra kennis en ervaring gaan meegeven, voordat zij bij de werkgever het vak als kraanmachinist verder eigen gaan maken. Een goede basis is daarmee gelegd.

Met de komst van deze Grove GMK3060 en onlangs met de aankoop van een Jekko 1200-serie minikraan (die ook in de opvallende oranje kleur is te bewonderen), zijn we ons constant aan het ontwikkelen afgestemd op de vragen uit de markt. Een gekoesterde wens om een pedestal kraan op haar terrein te hebben is enkele jaren geleden uitgekomen. Zo kunnen we onze klanten in de Offshore en Maritieme branche voldoende aanbod geven in diverse trainingen met de kraan en onder de kraan.

Met de aanwezigheid van diverse kranen (telescoop, torenkranen, funderingsmachine, autolaadkranen, grondverzetmachines etc.) kunnen wij elke (toekomstige) bedienaar voorzien van een goede basistraining. Maar ook onder de kraan bij het aanslaan van de lasten, kan men voldoende trainingen ontvangen voor in de bouw of in de petrochemie op onze unieke opleiding locatie in Harderwijk aan de A28.

Grove GMK3060 overhandiging
Foto: Erik Baas van Manitowoc (links) en Jeroen Boekelo van SOMA 
Bedrijfsopleidingen bij de officiële overhandiging van de Grove GMK3060