logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Instructeurs ontvangen Het Nieuwe Draaien cert. van BMWT

mrt 24, 2016

Wij zijn verheugd te melden dat 7 instructeurs van SOMA Bedrijfsopleidingen het officiële 'Het Nieuwe Draaien' certificaat hebben ontvangen. Rond 17:00 uur heeft directeur J. Hommes (BMWT) het officiële certificaat uitgereikt.

The green deal ‘Het Nieuwe Draaien’
Op dinsdag 15 maart kwamen 25 vertegenwoordigers van bouwbedrijven, onderwijsinstellingen, rijksoverheden en lokale overheden bij elkaar om tot een eindversie te komen van de Green Deal ‘Het nieuwe Draaien;’. De Green deal beoogt samenwerking tussen organisaties en brandstof besparende werken in de bouw en infra te stimuleren. Tijdens de TKD 2016 wordt officieel de Green Deal ondertekend.

In de Green Deal leggen de vertegenwoordigers concrete acties vast met als doel om 'Het Nieuwe Draaien' te stimuleren. Doel van de Green Deal is 10% CO2-reductie in 2020 door mobiele werktuigen in de bouw en infra.

Tijdens de bijeenkomst van 15 maart waren de partijen te gast bij Rijkswaterstaat, waar de vertegenwoordigers aan de slag gingen met de laatste tekstuele wijzigingen. Het streven is om de tekst eind maart naar het Ministerie van IenM te sturen, voor een finale juridische check. Daarna is de Green Deal gereed voor ondertekening op 26 mei tijdens de Technische Kontakt Dagen in Almere.
Bron: BMWT.nl 

Bent u ook bezig met MVO, duurzaamheid en reductie van CO2-uitstoot, neem dan eens een kijkje bij onderstaande cursussen:

BMWT
BMWT

De BMWT is de belangenbehartiger van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel. De BMWT levert toegevoegde waarde voor de leden en hun klanten op het gebied van veilig, deskundig en duurzaam werken. Op het gebied van duurzaamheid biedt de BMWT het Keur Duurzame Bedrijfsvoering, het Efficiencylabel voor tractieladers, Het Nieuwe Draaien.
Het Nieuwe Draaien