In de XS-ID app kan je dit direct aanvragen of je meld je bij TCVT. TCVT is te bereiken via: tcvt@tcvt.nl of bel naar tel: 030-29 01 624.
De werkgever (ZZP-ers doen dit zelf) registreert per kwartaal via online.secure-logistics.nl/tcvt dat de houder werkzaamheden heeft uitgevoerd bij de specifieke certificering. Hiervoor dient de werkgever (of ZZP-er zelf) zich te hebben gemeld bij TCVT-RA om logingegevens te ontvangen, om deze praktijkervaring te kunnen registreren. De werkgever ziet enkel de geregistreerde praktijkuren per kwartaal en niet de gevolgde modules van TCVT Bijscholing. De houder van het certificaat/registraat heeft wel dit totaaloverzicht van de praktijkuren en de gevolgde Verplichte TCVT Bijscholing.
De modules van de Verplichte TCVT Bijscholing A+B of C+D worden geregistreerd door de gecertificeerde trainer van TCVT(-RA). Als je de bijscholing bij ons hebt gevolgd, zijn wij dit.
Een machinist W4-01 t/m W4-07 bezit automatisch de bevoegdheden van een hijsbegeleider W4-08 en/of een aanpikker bouw (W4-09). Hoewel dit niet expliciet in de app/op de DSP-pas staat, is dit wel het geval.
In de XS-ID app kan je dit direct aanvragen of je meld je bij TCVT-RA. TCVT-RA is te bereiken via: kantoor@tcvt-ra.nl of telefonisch via tel: 030-29 01 624.
In de periode van vijf (5) jaar dat het certificaat geldig is, moet de houder tenminste twee jaar (8 kwartalen) hebben gewerkt in de functie die op het document is vermeld, en van deze twee jaar moet tenminste een half jaar (2 kwartalen) vallen in de laatste drie jaar van de periode van vijf jaar.
Dan kan je opnieuw deelnemen aan het theorie-examen in de laatste 3 maanden van het geldige certificaat/registraat. Meld je hiervoor tijdig aan bij SOMA Bedrijfsopleidingen, zodat je verzekerd bent van een plek! Je kunt contact met ons opnemen per e-mail of telefonisch op tel: 0341-499450 (tijdens kantooruren) om naar de mogelijkheden te vragen van een theorie-examen. Zorg dat je de vervaldatum van het certificaat bij de hand hebt zodat wij je goed advies kunnen geven.
Nee, het is niet verplicht. Wel is het te adviseren, omdat je anders opnieuw het theorie-examen moet afleggen (en een voldoende resultaat moet halen). Daarom:
De korte cursus is geschikt voor deelnemers die beschikken over:
De lange cursus is geschikt voor deelnemers die relatief nieuw zijn in het vak als hijskraanmachinist en voor deelnemers waarbij de korte cursus niet past op basis van het kennisniveau.
Bij een toekomstige deelnemer kan een assessment (intredetoets) worden afgenomen om te kijken naar zijn/haar huidige kennisniveau en vaardigheden ten opzichte van de eind- en toetstermen, om een advies uit te geven van een opleidingsduur of andere mogelijkheden. Kosten per test van een ½ dag per deelnemer bedraagt € 375,- (excl. btw). Na de test volgt een korte rapportage met onze bevindingen.
De werkgever (ZZP-ers doen dit zelf) registreren per kwartaal via online.secure-logistics.nl/tcvt dat de houder werkzaamheden heeft uitgevoerd bij de specifieke certificering. Hiervoor dient de werkgever (of ZZP-er zelf) zich te hebben gemeld bij TCVT-RA om logingegevens te ontvangen, om deze praktijkervaring te kunnen registreren. De werkgever ziet enkel de geregistreerde praktijkuren per kwartaal en niet de gevolgde modules van TCVT Bijscholing. De houder van het certificaat/registraat heeft wel dit totaaloverzicht van de praktijkuren en de gevolgde Verplichte TCVT Bijscholing. De modules van de Verplichte TCVT Bijscholing worden geregistreerd door de gecertificeerde trainer van TCVT(-RA).
Helpt u binnen uw bedrijf een werkzoekende of werkende die werkloos dreigt te worden met bij- of omscholing, of heeft u dit gedaan? Dan krijgt u mogelijk een tegemoetkoming in de kosten van het begeleiden. Deze subsidie geldt dus voor opleidingen waarbij de student een BPV doorloopt. U kunt tot maximaal € 2700,- ontvangen per deelnemer. De hoogte van het bedrag hangt mede af van het aantal weken waarin de deelnemer begeleiding heeft gehad. Na afronding van de begeleiding kunt u de subsidie aanvragen. Dat kunt u doen voor meerdere deelnemers die u heeft begeleid.
U dient uw subsidieaanvraag in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een uitvoeringsorganisatie van verschillende ministeries. Er zijn verschillende rondes om de aanvraag in te dienen. Jaarlijks in december en in juni. De precieze data leest u op de website van RVO. Voor het indienen van de aanvraag heeft u o.a. E-herkenning nodig.
Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van deze subsidie is ook op de website Aanvraag subsidieregeling praktijkleren derde leerweg te vinden.
Dit hoeft niet direct een probleem te zijn. Bij sommige cursussen kunt u eventueel een aantal lessen missen, maar dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Het kan ook zijn dat uw werkgever subsidie krijgt voor uw opleiding en ook in dit geval dient u zoveel mogelijk aanwezig te zijn, anders kan het recht op subsidie vervallen! Mocht u toch een keer niet kunnen, meldt dit dan tijdig aan de organisator door een mail te sturen naar info@somabedrijfsopleidingen.nl.
Er zijn verschillende manieren om je aan te melden:
Het is verstandig om dit te overleggen met de docent. Samen kunnen jullie kijken naar een geschikte oplossing. Kom je er niet uit? Dan kan je altijd contact opnemen met de cursusorganisator via tel: 0341-499450 of e-mail.
Je kunt vrijstelling aanvragen per e-mail: examens@somabedrijfsopleidingen.nl. Vermeld hierin duidelijk welke opleiding je wilt gaan volgen en voor welke onderdelen je vrijstelling wilt krijgen. Voeg hierbij de diploma’s en/of bijbehorende cijferlijsten die jouw aanvraag ondersteunen. Wil je liever overleggen? Bel dan met de cursusorganisator op tel: 0341-499450 (tijdens kantooruren).
Als je van tevoren weet welke lessen je gaat missen, dan kan je dit overleggen met de organisator van de opleiding of cursus op het servicebureau van SOMA Bedrijfsopleidingen. Dit kan telefonisch tijdens kantooruren op 0341-499450 of per e-mail.
Als je het niet van tevoren weet, dan kan je het overleggen met de docent of instructeur zodra jouw opleiding of cursus start.
Jouw inloggegevens heb je via de e-mail ontvangen en ook de link naar deelnemersnet: inschrijven.somabedrijfsopleidingen.nl /extranet
maak voor 3 juli nog gebruik van het stapbudget hoe het werkt maak voor 3 juli nog gebruik van het stapbudget hoe het werkt maak voor 3 juli nog gebruik van het stapbudget hoe het werkt maak voor 3 juli nog gebruik van het stapbudget hoe het werkt maak voor 3 juli nog gebruik van het stapbudget hoe het werkt