Samenwerking ANWB, Code 95 NL en SOMA Bedrijfsopleidingen
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Samenwerking ANWB, Code 95 NL en SOMA Bedrijfsopleidingen

apr 14, 2016

Samenwerking ANWB, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen leidt tot concrete actie

ANWB Drivers Academy, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen gaan samenwerken om vervoersondernemers in Nederland te ondersteunen bij de praktijktrainingen voor de verplichte nascholing van hun chauffeurs. 10 september is het zover, dan moeten alle beroepschauffeurs in het goederenvervoer Code 95 hebben bijgeschreven op het rijbewijs.  

De Europese Richtlijn vakbekwaamheid (Code 95) stelt eisen aan de nascholing van beroepschauffeurs. Om als beroepschauffeur werkzaam te mogen zijn, dienen chauffeurs iedere vijf jaar 35 uur nascholing te volgen. Een groot aantal chauffeurs heeft de Code 95 inmiddels bijgeschreven op het rijbewijs of hoeft nog slechts één of twee trainingen te volgen. Het aantal aangeboden trainingen in Nederland is toereikend; toch moet een aantal bedrijven alert zijn of de gewenste trainingen nog beschikbaar zijn.

Tekort aan praktijktrainingen

Het aantal beschikbare praktijktrainingen ligt een stuk lager dan het aantal aangeboden theorietrainingen. De chauffeurs die nog een praktijktraining moeten volgen, doen er goed aan om deze zo snel mogelijk in te plannen om deze uren nog vóór 10 september 2016 te kunnen laten bijschrijven op het rijbewijs.

Samenwerking ANWB Drivers Academy, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen

Naar aanleiding van diverse vragen van klanten over de praktijktrainingen is er besloten om meer praktijktrainingen aan te bieden bij de klant op locatie voor een gereduceerd tarief. Door de samenwerking tussen ANWB, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen kunnen in korte tijd nog ruim voldoende deelnemers de praktijktrainingen volgen. Lees meer over de actie op: de Code 95 site van SOMA Bedrijfsopleidingen www.soma.code95-groep.nl , de Code 95 site van de ANWB www.code95-programma.nl of de site van Code 95 Nederland www.richtlijn-code95.nl .

Code 95 trainingen
Over Code 95 Nederland

Code 95 Nederland is een initiatief van de Verkeersveiligheid Groep Nederland en ANWB Drivers Academy. Code 95 Nederland biedt vervoersbedrijven een breed online platform waar werkgevers, maar ook individuele chauffeurs, eenvoudig zelf trainingen kunnen boeken. Aanmelden voor deze trainingen kan al vanaf één deelnemer op meerdere locaties in Nederland.

Over ANWB Drivers Academy

Door het geven van trainingen, opleidingen en workshops wil de ANWB op een leuke manier veilig weggedrag creëren en zo een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in Nederland. Immers met minder ongelukken wordt het veiliger. En door minder brandstof te verbruiken verlagen we de kosten en reduceren we de CO2 uitstoot, waardoor we de duurzaamheid vergroten.

Over SOMA Bedrijfsopleidingen

SOMA Bedrijfsopleidingen verzorgt in samenwerking met Code 95 Nederland een breed scala aan trainingen voor de transportsector. Het ontzorgen van werkgevers en werknemers op het gebied van scholings- en ontwikkelingsvragen staat centraal. Daarnaast verzorgt SOMA Bedrijfsopleidingen opleidingen en cursussen in de infra, het verticaal transport, de offshore en de maritieme sector. SOMA Bedrijfsopleidingen is gevestigd in Harderwijk en maakt gebruik van verschillende oefenterreinen met een totale oppervlakte van 27 hectare. Jaarlijks leidt SOMA Bedrijfsopleidingen ruim 13.000 cursisten op.

Voor meer informatie:
www.soma.code95-groep.nl
www.code95-programma.nl
www.richtlijn-code95.nl