Verlengen je TCVT certificaat op tijd!
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Verlengen je TCVT certificaat op tijd!

feb 22, 2018

Hijskraan machinisten die werkzaam zijn op een bouwplaats in Nederland, dienen in het bezit te zijn van een TCVT-certificaat. Hiervoor zijn diverse certificeringen mogelijk, afhankelijk van de soort hijskraan. Er zijn verschillende TCVT-certificaten voor: 

· Machinist autolaadkraan 
· Machinist mobiele (telescoop)kraan 
· Machinist mobiele torenkraan 
· Machinist torenkraan 
· Machinist kleine funderingsmachine
· Machinist grote funderingsmachine 
· Machinist grondverzetmachine
· Machinist verreiker

Vakbekwame machinisten
Nederlandse of buitenlandse machinisten werkzaam in Nederland moeten voldoen aan dit persoonscertificaat, om zo de veiligheid te kunnen waarborgen. 

TCVT-persoonscertificaat 
Het TCVT-persoonscertificaat is vijf jaar geldig, daarna kan er een nieuw certificaat (hercertificering) worden aangevraagd bij DNV-GL. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet er worden voldaan aan voldoende praktijkervaring en verplichte TCVT bijscholing. De eerste verplichte TCVT-bijscholing moet in de eerste 36 maanden en de tweede bijscholing in de laatste 24 maanden plaatsvinden. Wanneer de bijscholing niet tijdig is gevolgd, vervalt het recht op her-certificering en zal er een nieuw theorie-examen plaatsvinden.  

Advies nodig?
Voor meer informatie  kunt u contact met ons opnemen, telefoon: 0341 – 499 450 en vragen naar Jeroen Boekelo of stuur een mail naar j.boekelo@somabedrijfsopleidingen.nl .