logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Veilig aanslaan van lasten met hal- en portaalkraan

jun 07, 2018

Geslaagd traject! ‘Veilig aanslaan van lasten met hal- en portaalkraan’

In december ’17 en januari ’18 heeft de IJB Groep in Lemmer voor circa 100 medewerkers uit de productie van IJB Heipalen en IJB Funderingen, in samenwerking met instructeur Willem de Boer van SOMA Bedrijfsopleidingen, een incompany-traject ‘Veilig aanslaan van lasten met hal- en portaalkraan’ georganiseerd.

Deze interne en op maat gemaakte cursus bestond uit een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk. De cursus heeft er onder andere voor gezorgd dat medewerkers zich bewust zijn van de risico’s bij het aanslaan van lasten, hun veiligheidsbewustzijn hierdoor wordt verhoogd en extra onderhoud en schade aan de kranen wordt voorkomen. Medewerkers met weinig en met veel ervaring, hebben de cursus als erg leerzaam ervaren en waren enthousiast en positief.

Tijdens het praktijkgedeelte hebben de door IJB en SOMA Bedrijfsopleidingen opgeleide zes mentoren hierin, in samenwerking met Willem de Boer, een belangrijke rol gespeeld. De mentoren gaven de medewerkers praktijkopdrachten, zoals het werken met de kraan, het oppakken van lasten, de slinger uit de last halen en inspectie van de kraan. De opleiding is succesvol afgerond mede dankzij de prettige samenwerking met Willem de Boer, een zeer kundige en professionele instructeur en ook niet onbelangrijk; een prettige persoonlijkheid! Willem was zelf ook enthousiast over het gehele traject en de uitstekende samenwerking met de mentoren: “het was een goed team, de mentoren wisten wat ze moesten doen aan praktijkopdrachten en dat verliep vlekkeloos”.

Kortom, een geslaagd opleidingstraject!

De IJB Groep is de partner voor funderingsconstructies die alle zorg uit handen neemt. Eén verantwoordelijke dus één aanspreekpunt, voor het gehele traject van sonderen, adviseren, construeren, produceren tot en met monteren. 

Bron: F. Hendriksma - IJB Groep
IJB groep

IJB groep 4 vk
IJB groep 3 vk
IJB groep 2 vk
IJB groep vk
IJB groep 1 vk
Afbeeldingen: IJB Groep