logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Per 1 april GPI op bouwplaatsen verplicht

mrt 28, 2019

Om de veiligheid op bouwplaatsen te kunnen waarborgen heeft een aantal toonaangevende bouwondernemingen en opdrachtgevers (bouw, weg-/water-/spoorinfra en installatietechniek) de Governance Code Veiligheid in de bouw opgericht. Eén van de initiatieven op het gebied van veiligheid is de Generieke Poortinstructie (GPI).

Waarom een GPI?
Poortinstructies zijn instructies welke elke medewerker/persoon bij het betreden van een bouwplaats, voorafgaand moet hebben gevolgd en met een positief resultaat de toets moet hebben afgelegd.  Deze GPI heeft als doel om de veiligheid te waarborgen en meer duidelijkheid te schaffen aan medewerkers/personen.  De GPI is voor alle bedrijven en bouwplaatsen gelijk welke aangesloten zijn bij de Governance Code. Echter is het wel mogelijk om per bouwplaats aanvullende specifieke eisen te stellen.

Drie GPI’s
Er zijn drie verschillende GPI’s te volgen, namelijk: GPI Infra, PGI B&U en GPI Installatie. Om de GPI te halen moeten er een aantal modules worden gevolgd en getoetst. Je kunt de GPI vanuit elke werkplek afleggen en is 1 jaar geldig.
Klik hier voor meer informatie over de GPI en om te modules en toets af te leggen.

Bron: Governance Code Veiligheid
gpi-logo