Van TCVT-certificaat naar TCVT-registratie
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Van TCVT-certificaat naar TCVT-registratie

mrt 28, 2019

Per 1 juli 2019 zal het Ministerie van SZW het systeem van persoonscertificatie vervangen door een systeem van persoonsregistratie. De huidige TCVT-certificaten worden van rechtswege omgezet in  TCVT-registraties.  Per 1 april 2019 wordt dan de registratie van de bijscholing en de praktijkervaring digitaal bijgehouden.  Vanaf dat moment valt de TCVT-registratie onder het toezicht van het Ministerie, welke de bevoegdheid heeft gedelegeerd aan TCVT-RA (het zusje van TCVT).

Einde certificeren machinisten
Met de invoering van de registratie kom er een einde aan het certificeren van machinisten. Registratie is in de kern min of meer gelijk aan certificatie en verloopt ook via een TCVT examen en beoordeling door een geregistreerde instelling. Het enige verschil is dat niet de CBI het officiële document meer namens de Minister, maar TCVT RA namens de Minister gaat doen.   

Klik hier voor meer informatie - persbericht.

Het betreft hier alleen de machinisten met een wettelijk verplicht W4-certificaat. W1-02 en/of W4-08 en/of W5-02 certificaten vallen hier buiten. Zij gaan wel een digitale pas krijgen. Voor KROL-machinisten (W5-02) staat er extra informatie op onze website: www.tcvt.nl

Het kan zijn dat SZW de invoering per 1-7-2019 niet kan realiseren en dan schuift deze datum op.
 
Bron: TCVT.nl
TCVT RA