logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Bespaar op onderhoudskosten aan GWW-machines

apr 30, 2019

Voor machines in de GWW-sector en overige sectoren waar machines worden toegepast is tijdig en goed onderhoud van wezenlijk belang. De GWW-machines zijn namelijk compact van bouw en bestaan uit verschillende gecompliceerde systemen. Voor een betrouwbare inzet zijn onderhoud en deskundige reparaties noodzakelijk. Zo wordt stilstand van de machine(s) zoveel mogelijk beperkt. Met de vele toegepaste hydraulische en elektrotechnische regelingen om brandstofkosten te besparen, is het belangrijk goede kennis te hebben van toegepaste systemen. Tijdens de cursussen: Mobiele hydrauliek en Can-bus motor-/machine management leert u alles hierover.

Van de monteur wordt dan ook verlangd dat hij over deze kennis beschikt en eventuele storingen snel en adequaat kan lokaliseren en oplossen. Om een storing op te lossen heb je soms veel tijd nodig of moet je soms zelfs een dealer laten komen. Dit alles kan behoorlijk in de papieren gaan lopen. Er worden onderdelen vernieuwd in de hoop dat het probleem verholpen wordt. Om adequaat zonder veel bijkomende problemen een storing op te lossen in het can-bus systeem heb je een scopemeter nodig. Met deze scopemeter kun je een storing lokaliseren waar zich het probleem bevind en deze zodoende verhelpen.

Ondanks de jarenlange werkervaring van monteurs is uit ervaring gebleken dat er nog veel kennis en kunde kan worden aangeleerd.

SOMA Bedrijfsopleidingen biedt de oplossing met een tweetal cursussen; Mobiele hydrauliek en CAN-bus motor-/machine management. Deze cursussen richten zich vooral op de theorie, aangevuld met praktijk.
Klik hier voor meer informatie over Mobiele Hydrauliek en CAN-bus motor-/machine management.
Mobiele hydrauliek