Van Stipdonk en SOMA Bedrijfsopleidingen
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Van Stipdonk en SOMA Bedrijfsopleidingen

jun 04, 2019
Mevrouw. M. van Stipdonk-Van Riel | Van Stipdonk Landschapsinrichting

Het familiebedrijf Van Stipdonk Landschapsinrichting bestaat inmiddels 50 jaar. Waarvan ze al  meer dan 11 jaar samenwerken met SOMA Bedrijfsopleidingen. Twee generaties Van Stipdonk zijn actief met aanleg, onderhoud en renovatie van de natuurlijke omgeving zoals natuurbeheer, cultuurtechniek en groenvoorziening. Kort samengevat: ze zitten in het groen. Maar ook deze groene vingers hebben machines nodig om hun werk goed uit te kunnen voeren. Om milieuvervuiling en onnodige onderhoudskosten tegen te gaan, hebben de mensen van Van Stipdonk afgelopen jaar deelgenomen aan de cursus ‘Het Nieuwe Draaien’ van SOMA Bedrijfsopleidingen.

Reduceren van CO2-uitstoot
Merel van Stipdonk-Van Riel is in 2007 bij Van Stipdonk begonnen. Ze heeft een veelzijdige functie binnen het bedrijf: ze is HR-manager, regelt de communicatie én is KAM-coördinator. Genoeg te doen dus. Merel: “Ik verveel me geen moment inderdaad! We hebben een aantal certificaten die we up-to-date moeten houden en zijn veel bezig met veiligheid, gezondheid en milieu. Onze focus ligt momenteel op het reduceren van CO2-uitstoot. We willen heel graag ons niveau 5 van de CO2-Prestatieladder certificaat continueren. Daarom hebben we vorig jaar ook gekozen voor de in-company cursus ‘Het Nieuwe Draaien’ bij SOMA Bedrijfsopleidingen. Met deze cursus hebben we onze mensen bewust gemaakt van de samenhang tussen gebruik, onderhoud en kosten.”

Jaarlijkse in-company training op maat
Ieder jaar in januari hebben ze bij Van Stipdonk een in-company training op maat, regelmatig is deze van SOMA Bedrijfsopleidingen. Merel: “In september regelen we altijd de nieuwe opleidingen voor het komende jaar. Op de eerste werkdag van januari staat de hele dag in het teken van ‘doen en leren’. Daarnaast hebben we 6 certificaten waarvan we ieder jaar een audit krijgen. Daarom laten we veel mensen een extra opleiding of cursus doen, gewoon om die puntjes op de i te zetten. De opleidingen in januari zijn verplicht, verder mag iedereen zelf ideeën aandragen. Vaak kiezen ze dan voor een training van 1 of 2 dagen. Dat heeft ook mijn voorkeur.”

Drukke winters
Vooral in de winter zijn ze erg druk bij Van Stipdonk, dit maakt het plannen van de extra scholingsdagen soms wat lastig. Merel: “De planning is vaak een uitdaging. Veel opleidingen vinden namelijk plaats in de winter, maar juist dan zijn onze mensen druk bezet. In april en mei is het rustiger, dan proberen we wat meer van de extra opleidingen te plannen. In overleg met SOMA Bedrijfsopleidingen proberen we ook deze opleidingen intern te laten plaatsvinden. Gelukkig is dat geen probleem en kunnen de docenten vaak onze kant op komen.”

Mensen uit de praktijk
Juist die docenten maken het verschil volgens Merel: “SOMA Bedrijfsleidingen heeft kennis van de praktijk. Ik kies ze vooral voor de specifieke opleidingen die maatwerk vereisen. De mensen van SOMA Bedrijfsopleidingen zijn nieuwsgierig naar wat wij doen en denken echt goed met ons mee. Ze vinden altijd een passende oplossing. Ook hun docenten zorgen voor veel positieve reacties. De deelnemers vinden het heel prettig als ze ‘mensen uit de praktijk’ voor zich hebben staan. Afgelopen jaar hebben de docenten van SOMA Bedrijfsopleidingen ook gebruik gemaakt van ‘eigen’ beeldmateriaal tijdens de les, oftewel foto’s van onze eigen mensen aan het werk. Dat werd erg gewaardeerd!

logo