logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Donatie levert SOMA 2 mooie machines op

nov 26, 2019

SOMA heeft door een schenking van het bestuur van de VAGWW -de Vereniging Aannemers Grond-, Water- en Wegenbouw- een nieuwe machine en een nieuwe simulator aan kunnen schaffen. De schenking is gedaan om zowel SOMA College als SOMA Bedrijfsopleidingen verder te helpen met het door te blijven ontwikkelen van studenten. We zijn het bestuur van de VAGWW dan ook erg dankbaar voor deze royale schenking!

De Vortex simulator wordt nu bij CM Labs in Canada gebouwd. Naast de software voor grondverzetmachines zijn er straks enorm veel mogelijkheden op het gebied van hijswerk. De simulator wordt uitgerust met een torenkraan, een rupskraan, een mobiele telescoopkraan en een beweegbare torenkraan. Op deze manier komen er veel mogelijkheden bij om studenten in die richting meer en met verschillende machines kennis te laten maken. Daarnaast is de simulator voor SOMA Bedrijfsopleidingen in te zetten voor het afnemen van assessment en bijzondere verrichtingen.

De andere innovatie is de aanschaf een volledige elektrisch aangedreven mini laadschop van Avant. Er komen verschillende hulpstukken bij en de machine is door de nieuwe aandrijf/motortechnieken multifunctioneel inzetbaar zodat hij voor studenten en docenten van zo goed als alle SOMA-opleidingen een geweldige aanvulling is.
avant mini shovel