logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Wijziging per 1 januari 2020 m.b.t. vaste torenkraan

jan 06, 2020

Per 1 januari 2020 is de voormalige persoonscertificering Machinist vaste torenkraan W4-02 definitief vervangen door een registratie Machinist (mobiele) torenkraan W4-06. Tevens is deze machinist bevoegd om als hijsbegeleider werkzaamheden te verrichten W4-08.

Het certificatieschema is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere het Ministerie van S.Z.W., Transport en Logistiek Nederland, Het Zwarte Korps, de Vereniging Verticaal Transport en betrokken opleiders en exameninstellingen. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de bedrijfstak.

De eisen die gesteld worden aan hijskraanmachinisten, worden steeds hoger. In de Arbowet is bovendien bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen dat zijn personeel is opgeleid en in het bezit is van het juiste persoonscertificaat, in dit geval het TCVT certificaat voor machinist (mobiele) torenkraan W4-06, zodat de veiligheid en gezondheid is gegarandeerd.

Personen die gaan werken als machinist van een mobiele of vaste torenkraan moeten in het bezit zijn van een TCVT persoonscertificaat W4-06. Tevens is deze machinist bevoegd om als hijsbegeleider werkzaamheden te verrichten W4-08.

Klik hier voor meer informatie over de TCVT machinist (mobiele) torenkraan

vaste torenkraan verkleind