logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Pilot veilig aanslaan van lasten voor Excellente Opleidingsbedrijven

nov 19, 2020

Werk je op de bouwplaats, dan werk je in een dynamische omgeving waar veel gebeurt. Het horizontaal en verticaal verplaatsten van goederen vindt continu plaats. Zowel het aanslaan als het verplaatsen van lasten brengt risico’s met zich mee. Een belangrijk thema waar we aandacht aan willen blijven besteden is dan ook ‘veiligheid op de bouwplaats’. In samenwerking met Bouwend Nederland vakgroep Opleidingsbedrijven en de Excellente Opleidingsbedrijven van vakmensen in de bouw- zijn we gekomen tot het cursusprogramma ‘veilig aanslaan van lasten’.

In dit programma behandelen we de risico’s die zich tijdens de werkzaamheden op de bouwplaats kunnen voordoen. We brengen de deelnemers de kennis en vaardigheden bij die nodig zijn om voor zichzelf en anderen een veilige werkomgeving te creëren. Dit doen wij door middel van Blended Learning. Het theoretische gedeelte doorloopt de cursist via interactieve online modules. Het praktijkgedeelte vindt plaats op het opleidingscentrum te Harderwijk. Cursisten gaan zelf aan de slag met het aanpikken van diverse bouw gerelateerde lasten. Aan het einde van het programma vindt een praktijkbeoordeling plaats, waaraan een certificaat verbonden is.

Veilig werken is in elk opzicht de voorwaarde om goed en prettig te kunnen werken. Met dit samenwerkingsverband zetten wij ons actief in om het veiligheidsbewustzijn op de bouwplaats te vergroten.

Team SOMA Bedrijfsopleidingen