logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

TCVT-app handig als hulpmiddel!

mrt 13, 2023
De W4 persoonscertificatie machinist is wettelijk verplicht om te mogen hijsen. Sinds 1 januari 2020 verloopt de registratie via het TCVT Register Administratie (TCVT-RA). Sinds 1 mei 2022 verstrekt TCVT-RA geen DSP-passen meer. De app XS-ID vervangt de pas. Deze app is een handig hulpmiddel: je kunt de registratie bijhouden van je praktijkervaring en bijscholing, zodat je die altijd bij de hand hebt. Het officiële registratiedocument is ook te downloaden vanuit de eigen digitale omgeving. Zonder de wettelijke verplichte registratie mag er niet worden gehesen, dus van groot belang dat je deze registratie op orde hebt.

Hoe werkt het precies? 
Download de app XS-ID via de App Store (Apple) of Play Store (Android). Je kuntXS ID app op telefoon-vk inloggen met je User ID, deze vind je in de welkomstmail of op de achterzijde van je DSP-pas. De app moet gekoppeld zijn aan een 06-nummer. Via online.secure-logistics.nl kan je dit instellen (via menu/Mijn Account/Telefoonnummer wijzigen).  
Heb je geen smartphone? De online omgeving is ook via online.secure-logistics.nl te vinden. 
Kom je er niet uit? In de online omgeving staat een handig stappenplan dat je kunt volgen: secure-logistics.nl/nl/oplossingen/tcvt-ra-app/tcvt-ra-dsp-wordt-xs-id-app/ 

Verlengen na 5 jaar: zelf regelen! 
De registratie van een machinist verloopt na 5 jaar. Uiterlijk 3 weken daarvoor moet je verlenging aanvragen. Dit gebeurt niet automatisch, want TCVT-RA weet niet of je als machinist de registratie wilt verlengen. 

Verlengen kan op 3 manieren: 
  • Scan en mail het boekje naar kantoor@tcvt-ra.nl (max 6MB)
  • Stuur het boekje per post op naar TCVT RA, Postbus 154, 3990 DD Houten. Tip: maak een kopie van het boekje! 
  • Staan alle uren en de 2 bijscholingsdagen al digitaal geregistreerd, stuur dan een e-mail naar kantoor@tcvt-ra.nl met jouw naam en geboortedatum en vraag om verlenging.
Aan het verlengen zijn kosten verbonden: € 195,- exclusief BTW voor 5 jaar.

Voorwaarden van verlenging
Om je registratie te kunnen verlengen dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden: 
  • In de laatste 8 kwartalen voordat je registratie verloopt heb je praktijkuren gemaakt. Deze praktijkuren moeten geregistreerd zijn (voorheen in het boekje en tegenwoordig digitaal).
  • Je hebt de 4 verplichte modules A, B, C en D gevolgd in de volgende periode: minimaal 2 modules in de eerste 36 maanden en minimaal 2 modules in de laatste 24 maanden van de 5 jaar geldigheidsduur van jouw certificaat. 

TCVT Bijscholing voor W4-01, -04, -05, -06, -07 en -08
Wij zijn erkend opleider in het scholingsregister van TCVT-RA en bieden de 4 verplichte modules als A en B op 1 dag gecombineerd en C en D op 1 dag gecombineerd. Het maakt niet uit in welke volgorde de modules worden gevolgd, als ze maar alle 4 gevolgd zijn in de vastgestelde periode zoals hierboven staat uitgelegd. Bekijk de mogelijkheden en data hier. 

TCVT Bijscholing voor W4-02 & -03
Voor houders van een geldig TCVT-certificaat Funderingsmachine Groot en/of Klein is de inhoud van de verplichte scholing afwijkend. Wij zijn erkend opleider in het scholingsregister van TCVT-RA en bieden de speciaal ontwikkelde 4 verplichte modules als A en B op 1 dag gecombineerd en C en D op 1 dag gecombineerd. Het maakt niet uit in welke volgorde de modules worden gevolgd, als ze maar alle 4 gevolgd zijn in de vastgestelde periode zoals hierboven staat uitgelegd. Bekijk de mogelijkheden en data hier. 

Heb je nog vragen hierover of wil je advies in de te volgen bijscholing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: 
T: 0341-499450 (kantooruren)
E: info@somabedrijfsopleidingen.nl 

Verticaal Transport-SOMA terrein-vk