opleiding detail Eerste monteur gas water warmte niv. 3
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Eerste monteur gas water warmte niv. 3

  • Monteur gas water warmte
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False

De meeste huizen in Nederland zitten aangesloten op het gasnet. De opleiding Eerste monteur gas-, water- en warmtedistributie leidt je op tot leidinggevende monteur. De Eerste monteur gas en water werkt zelfstandig aan het voorbereiden, het leggen en verbinden van transporten distributiesystemen voor gas en water. Hij voorziet jaarlijks vele woningen en bedrijfsgebouwen van drinkwaterleidingen en gasleidingen. Daarnaast verricht de eerste monteur gas en water ook het noodzakelijke onderhoud, test hij de gemaakte leidingen en zet hij de hoogtes en de richtingen van de leidingen uit. In een team gaat de eerste monteur gas en water op verschillende plekken aan de slag: op nieuwe bouwterreinen, in bestaande bebouwing of in een buitengebied. In deze opleiding verdiept de deelnemer zich in alle facetten van het gas en water vak. Deze opleiding wordt gegeven op basis van het kwalificatiedossier 'Eerste monteur gas/water/warmte' met crebo 25267. De opleiding is CKB & VIAG erkend en is opgenomen in het register van Netbeheer NL.
Voor wie?

Voor monteurs die willen doorgroeien tot het niveau van eerste monteur gas/water/warmte om te komen tot een aanwijzing AVP.

Toelating

Iedereen die in het bezit is van een diploma monteur gas, water en warmte of een gelijknamige MBO niv. 2 diploma.

Inhoud

Theorie/praktijk  

De opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel.

Basisdeel
In het basisdeel leer je alles over het graven van sleuven en putten, en het aanleggen en monteren van distributienetten. Kortom je leert de basisvaardigheden.

Profieldeel
De verdieping maken wij in de profieldelen. In deze profieldelen ga je dieper in op onder andere het werken aan gas-, water- en warmtenetwerken, het verhelpen van storingen en het organiseren van het werk.

Keuzedeel
Naast het basisdeel en het profieldeel van de opleiding zijn er keuzedelen. Keuzedelen zijn onderdelen in de opleiding die zorgen voor een verdieping van jouw specifieke kennis van een bepaald onderwerp.

Generieke vakken
Een verplicht onderdeel in de opleiding zijn de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je werkt full time bij een erkend leerbedrijf en volgt de theorielessen zaterdag op school.

Praktijklessen
Mocht je aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd in een erkende praktijkwerkplaats.

Portfolio
Gedurende de opleiding leg je je vorderingen vast in een portfolio. Dit vormt een belangrijke basis voor het behalen van en je uiteindelijke diploma.

Resultaat
Naast je portfolio krijg je een aantal theorietoetsen en proeven van bekwaamheid (praktijkexamens). U ontvangt het diploma als alle examens behaald zijn.

Duur

Afhankelijk van vooropleiding, 1,5 - 2 jaar.

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 0,00

Prijs op aanvraag

Subsidieregeling praktijkleren (BBL)
Met de Subsidieregeling praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Dankzij de regeling kunnen leerlingen, deelnemers, studenten of werknemers die een beroepsopleiding volgen, zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Werkgevers beschikken hierdoor over beter opgeleid personeel.
Klik hier voor meer informatie en of u in aanmerking komt op.
Klik hier voor een berekening van de subsidie.

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2021-2022. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail