logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Eerste Monteur Gas-, Water- en/of Warmtedistributie niv. 3

 • Monteur gas water warmte
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False

Er dreigt een tekort aan goed opgeleide en gekwalificeerde monteurs gas, water en warmte. Kies daarom nu voor deze opleiding in de richting gas, water en/of warmte en verzeker jezelf van een baan. Met deze opleiding als eerste monteur kan je het werk zelfstandig organiseren en uitvoeren en leidinggeven aan je collega's.

De opleiding duurt ongeveer 1 jaar - dit is afhankelijk van je eigen niveau en tempo. Deze opleiding wordt gegeven op basis van het kwalificatiedossier 'Monteur gas/water/warmte' met crebo 25764. De opleiding is OCW-erkend, conform de richtlijnen van VIAG, KIAD, VeWa en CKB.

Je volgt deze opleiding naast je werk bij een erkend leerbedrijf. Je kunt kiezen tussen de richting Gas-, Water- of Warmtedistributie of een combinatie van deze 3 richtingen. Op zaterdag kom je naar SOMA Bedrijfsopleidingen om de theorielessen te volgen. Mocht je aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd in een erkende praktijkwerkplaats. 
Voor wie?

Voor monteurs die willen doorgroeien tot het niveau van eerste monteur gas-, water en/of warmte en om te komen tot een aanwijzing AVP.

Toelating

Iedereen die in het bezit is van een diploma monteur gas-, water- en/of warmte of een soortgelijk MBO niv. 2 diploma. 

Inhoud

Theorie/praktijk  

De opleiding bestaat uit 20 theorielessen in Harderwijk. Daarnaast kun je op je eigen niveau en tempo de digitale lesstof doorlopen. Het digitale lesmateriaal is van Stichting Blei en bestaat uit vaste onderdelen en 3 verdiepingsmodules. Bekijk hier het opleidingsschema.

Generieke vakken
Een verplicht onderdeel in de opleiding zijn de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. We gaan ervan uit dat je deze inmiddels hebt afgerond op minimaal niveau 2. Mocht dit niet zo zijn, geef dit aan bij jouw aanmelding, dit geeft een meerprijs van € 621,- excl. BTW.  

Praktijk
Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit theorielessen, daarnaast wordt verwacht dat de deelnemer regelmatig praktijkuren maakt (BPV: Beroepspraktijk vorming). Om te toetsen of jij voldoende vaardig bent in jouw vakgebied en aan de gestelde kwalificaties voldoet worden er aan het eind van de opleiding een Proeve van Bekwaamheid (PVB) afgenomen.

Portfolio

Gedurende de opleiding leg je je vorderingen vast in een portfolio. Dit vormt een belangrijke basis voor het behalen van je uiteindelijke diploma.

Bijzonderheden
Je kunt in deze opleiding flexibel instromen, dus op ieder gewenst moment kun je starten met de opleiding.

Benodigdheden

Laptop met Internet toegang, PowerPoint, Word, Excel en Adobe Reader. 

Resultaat
Je ontvangt het diploma als alle examens behaald zijn.

Duur

Afhankelijk van vooropleiding ca.1 jaar.

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 4809,00

er zijn 3 richtingen mogelijk: 
 • 1 richting     € 4.445,-
 • 2 richtingen € 4.599,-
 • 3 richtingen € 4.809,-


Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2023-2024. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail