Tijdens de opleiding tot Monteur gas-, water- en warmtedistributie bij SOMA Bedrijfsopleidingen maak je kennis met alle gebieden waar je als Monteur gas-, water- en warmtedistributie mee te maken krijgt. De opleiding bestaat uit 20 theorielessen in Harderwijk. Daarnaast kun je op je eigen niveau en tempo de digitale lesstof doorlopen. De digitale lesmateriaal is van Stichting Blei en bestaat uit een aantal onderdelen: een basisdeel, profieldeel, keuzedeel, ondersteunende theorie, generieke vakken (Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap) en BPV (Beroepspraktijkvorming). Hieronder kort uitgelegd, download de opleidingsbrochure voor inhoudelijke informatie.
Basisdeel
In het basisdeel vind je de gemeenschappelijke werkprocessen. Hier staan modules die voor iedereen van belang zijn. Denk onder andere aan Veiligheidsbewustheid, Communicatie en Omgangsvormen.
Profieldeel
Het profieldeel bevat de modules voor beroepsspecifieke werkprocessen. Dit zijn de modules die horen bij de profielrichting die je hebt gekozen. De modules helpen je om je werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren.
Keuzedeel
In de keuzemodules staan die modules waar jij zelf voor gekozen hebt. Zij zijn een aanvulling op het basis- en profieldeel. Het zijn modules die ingaan op beroepsverbredende of -verdiepende werkprocessen.
Ondersteunende theorie
Hier vind je de ondersteunende theorie van je opleiding. In het basis- profiel- en keuzedeel wordt soms verwezen naar eenheden of berekeningen, de theorie daarachter kun je hier terugvinden. Er komt ook andere theorie voorbij.
Generieke vakken
Een verplicht onderdeel in de opleiding zijn de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.
Praktijk
Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit theorielessen, daarnaast wordt verwacht dat de deelnemer regelmatig praktijkuren maakt (BPV: Beroepspraktijk vorming). Om te toetsen of jij voldoende vaardig bent in jouw vakgebied en aan de gestelde kwalificaties voldoet worden er aan het eind van de opleiding een Proeve van Bekwaamheid (PVB) afgenomen.
Praktijklessen
Mocht je tijdens de opleiding aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd in een erkende praktijkwerkplaats. Vraag voor meer informatie de organisator via telefoonnummer 0341-499450.
Bijzonderheden
Je kunt in deze opleiding flexibel instromen, dus op ieder gewenst moment kun je starten met de opleiding.
Benodigdheden
Laptop met Internet Explorer (of een soortgelijk programma), Word en Adobe Reader.
Aan het werk als erkend monteur GWW
Als je alle theorie-examens en je praktijkexamen hebt gehaald mag jij jezelf erkend monteur GWW noemen. Jij weet alles op het gebied van gas-, water- en warmtedistributie en gaat vakkundig en veilig te werk.