opleiding detail Monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie niv. 2
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Monteur Gas-, Water- en Warmtedistributie niv. 2

  • Monteur gas water warmte
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False
  • False

Je volgt de opleiding Monteur gas-, water- en warmtedistributie naast je werk bij een erkend leerbedrijf. Er dreigt een tekort aan goed opgeleide en gekwalificeerde monteurs gas, water en warmte. Op zaterdag, kom je naar SOMA Bedrijfsopleidingen om de theorielessen te volgen. Mocht je aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd in een erkende praktijkwerkplaats. De opleiding duurt ongeveer 1 jaar. Je kunt de theorie namelijk op je eigen niveau en tempo leren. Deze opleiding wordt gegeven op basis van het kwalificatiedossier 'Monteur gas/water/warmte' met crebo 25768. De opleiding is OCW-erkend, conform de VIAG-, KIAD-, VeWa- en CKB-opleidingstabellen. 

Huizen en gebouwen hebben een heel netwerk van gasleidingen en koud- en warmwaterleidingen liggen. De opleiding Monteur gas-, water- en warmtedistributie leidt je op tot erkend monteur. Als Monteur gas-, water- en warmtedistributie ben jij een erkend vakman op het gebied van gas, water en warmte. Je werkt onder begeleiding van een leidinggevende, dikwijls samen met collega’s. Je werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden, het leggen en verbinden van distributiesystemen voor gas, water en warmte. 

De monteur in de infratechniek verricht zijn werkzaamheden in de sectoren energie-, water- of datadistributie. Je bent veelal werkzaam voor aannemings-, installatie- of netwerkbedrijven. De werkzaamheden worden vaak buiten uitgevoerd waardoor je ook afhankelijk bent van weersomstandigheden. Je werkt vaak in de publieke ruimte en hebt ook te maken met omwonenden, voorbijgangers en/of verkeer. Ook kom je bij klanten in de privéruimte. De locaties waar wordt gewerkt zijn steeds verschillend en soms lastig te bereiken. Je werkt in een veranderlijke omgeving, waar veiligheid een belangrijke rol speelt. 

 
Belangrijke aspecten binnen de opleiding.
Voor een optimale taakuitvoering is het noodzakelijk dat je als monteur in de infratechniek een professionele beroepshouding hebt die gekenmerkt wordt door een grote mate van praktisch, geconcentreerd en zelfstandig werken, je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en de behoefte je verder te ontwikkelen. Je bent klantvriendelijk, representatief en respectvol, kan goed communiceren, in teamverband werken en bent kwaliteits- en kostenbewust. Verder ben je bekend met de regelgeving op het gebied van veiligheid, Arbo en milieu. Je bent je ervan bewust van de risico’s die het niet naleven van deze regelgeving met zich meebrengt.

Voor wie?

Medewerkers die werkzaam zijn bij bedrijven en instellingen die gespecialiseerd zijn in buisleidingen en die werken volgens de CKB (VIAG, KIAD en VeWa).

Toelating

Je kunt deelnemen aan de opleiding als je in het bezit bent van VMBO kader niveau. Daarnaast ben je in het bezit van VCA Basis en, indien je werkzaam bent in het gas, van een VOP aanwijzing. Mocht je hier vragen over hebben neem dan vooral contact met ons op via tel. 0341-499450.

Inhoud

Tijdens de opleiding tot Monteur gas-, water- en warmtedistributie bij SOMA Bedrijfsopleidingen maak je kennis met alle gebieden waar je als Monteur gas-, water- en warmtedistributie mee te maken krijgt. De opleiding bestaat uit 20 theorielessen in Harderwijk. Daarnaast kun je op je eigen niveau en tempo de digitale lesstof doorlopen. De digitale lesmateriaal  is van Stichting Blei en bestaat uit een aantal onderdelen: een basisdeel, profieldeel, keuzedeel, ondersteunende theorie, generieke vakken (Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap) en BPV (Beroepspraktijkvorming). Hieronder kort uitgelegd, download de opleidingsbrochure voor inhoudelijke informatie. 

Basisdeel
In het basisdeel vind je de gemeenschappelijke werkprocessen. Hier staan modules die voor iedereen van belang zijn. Denk onder andere aan Veiligheidsbewustheid, Communicatie en Omgangsvormen.

Profieldeel
Het profieldeel bevat de modules voor beroepsspecifieke werkprocessen. Dit zijn de modules die horen bij de profielrichting die je hebt gekozen. De modules helpen je om je werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren.

Keuzedeel
In de keuzemodules staan die modules waar jij zelf voor gekozen hebt. Zij zijn een aanvulling op het basis- en profieldeel. Het zijn modules die ingaan op beroepsverbredende of -verdiepende werkprocessen.

Ondersteunende theorie
Hier vind je de ondersteunende theorie van je opleiding. In het basis- profiel- en keuzedeel wordt soms verwezen naar eenheden of berekeningen, de theorie daarachter kun je hier terugvinden. Er komt ook andere theorie voorbij.

Generieke vakken
Een verplicht onderdeel in de opleiding zijn de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Praktijk
Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit theorielessen, daarnaast wordt verwacht dat de deelnemer regelmatig praktijkuren maakt (BPV: Beroepspraktijk vorming). Om te toetsen of jij voldoende vaardig bent in jouw vakgebied en aan de gestelde kwalificaties voldoet worden er aan het eind van de opleiding een Proeve van Bekwaamheid (PVB) afgenomen.

Praktijklessen
Mocht je tijdens de opleiding aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd in een erkende praktijkwerkplaats. Vraag voor meer informatie de organisator via telefoonnummer 0341-499450. 

Bijzonderheden
Je kunt in deze opleiding flexibel instromen, dus op ieder gewenst moment kun je starten met de opleiding.

Benodigdheden
Laptop met Internet Explorer (of een soortgelijk programma), Word en Adobe Reader. 


Aan het werk als erkend monteur GWW

Als je alle theorie-examens en je praktijkexamen hebt gehaald mag jij jezelf erkend monteur GWW noemen. Jij weet alles op het gebied van gas-, water- en warmtedistributie en gaat vakkundig en veilig te werk.

Duur

Je kunt de opleiding in je eigen tempo doorlopen en deze in 1 jaar afronden. De opleiding werkt met flexibele instroom, dit betekent dat je op welk gewenst moment kunt starten.  

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 4250,00
Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2022-2023. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail