logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Opperman Straatmaker niv. 2

 • Opperman straatmaker
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False

De opleiding opperman straatmaker volg je naast je werk. De opleiding duurt 1 jaar en kun je op zaterdag volgen. Vakmanschap en veiligheid staan hierin centraal. Tijdens de lesdagen krijg je opdrachten mee die je tijdens je werk doordeweeks direct kan uitvoeren. Tijdens de opleiding opperman straatmaker ga je aan de slag met digitaal lesmateriaal. Dit betekent dat je in het bezit moet zijn van een laptop zodat je deze mee kan nemen naar de lessen en thuis kan studeren.

Starten met deze opleiding
Wil je instromen op een ander moment dan de startdatum? Informeer naar de mogelijkheden. Dat kan via e-mail of telefonisch: 0341-499450 (tijdens kantooruren). 

Wat leer je tijdens de opleiding Opperman Straatmaker?

Als opperman straatmaker werk je voor kleine of grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in bestratingen. Tijdens de opleiding Opperman straatmaker leer je over het ontgraven, aanvullen en verdichten van grond, uitzetten van hoogtes en richtingen en bestraten van wegen, trottoirs, bedrijfsterreinen en pleinen. Als opperman werk je aan al deze werkzaamheden mee in een assisterende rol. Belangrijke werkzaamheden van de opperman straatmaker zijn het stellen van banden en kolken, plaatsen van straatpotten, putranden en het voorbereidende werk (stenen klaarleggen, gereedschap checken etc.) De locatie waar het werk wordt uitgevoerd is steeds verschillend zo krijg je te maken met
verschillende omwonende, voorbijgangers en verkeer. Door de verschillende werkomgevingen, materialen, gereedschappen en machines is geen werk hetzelfde. Vervolg: klik hier voor de opleiding Straatmaker.
Voor wie?

Medewerkers die werkzaam (willen) zijn bij een straatmakerbedrijf en (willen) voldoen aan de eisen van SEB.

Toelating

De opleiding opperman straatmaker is voor iedereen die werkzaam (wil) zijn bij een straatmakersbedrijf en (willen) voldoen aan de eisen van de SEB. Hét keurmerk voor een straatmaker. Om deze opleiding te kunnen volgen moet je minimaal in het bezit zijn van een VMBO-diploma.

Inhoud

De opleiding tot opperman straatmaker is op MBO niveau 2 en duurt 1 jaar. Op zaterdag krijg je theorie lessen verdeeld over drie modules. Iedere module wordt afgesloten met een theorie-examen:

Theorie

 • Werkterrein inrichten
 • Werk voorbereiden en verhardingen aanbrengen
 • Straatwerk uitvoeren 

Praktijk
Het grootste gedeelte van de opleiding bestaat uit theorielessen, daarnaast wordt verwacht dat de deelnemer regelmatig praktijkuren maakt.

Praktijklessen
Mocht je tijdens de opleiding aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd. Vraag voor meer informatie de organisator via telefoonnummer 0341-499450. 

Aan het werk als opperman straatmaker

Als je alle theorie-examens en het praktijkexamen hebt behaald, ontvang je een branche-erkend diploma op niveau 2. Je bent nu klaar om de ‘straat’ op te gaan. Je kunt vakkundig en veilig nieuwe bestratingen aanleggen, onderhouden en repareren.

Duur

1 jaar

Downloads

Data

De onderstaande data zijn beschikbaar.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 3080,00Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2023-2024. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail