logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Landmeten (basis)

 • Meten en uitzetten inclusief GPS verkleind
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False

Wil je je kennis uitbreiden of van start als landmeter? Volg dan de cursus Landmeten (basis) bij SOMA Bedrijfsopleidingen. Als landmeter heb jij een belangrijke rol binnen een bouwteam. Jij voert namelijk alle metingen uit op de grond, om zo de grenzen van een bouwproject volgens de kadastrale richtlijnen te bepalen. Bij SOMA leer je de theorie en ga je direct aan de slag in de praktijk, zowel op het oefenterrein van SOMA als bij je werkgever.

Wat leer je tijdens de cursus landmeten?
Alle theoretische en praktische vaardigheden die nodig zijn om direct aan de slag te kunnen als landmeter. Zoals hoe je metingen uitvoert op de grond en hoe je vervolgens die gegevens verwerkt in (digitale) kaarten. Maar ook hoe je de waardevolle informatie uit de digitale bouwtekeningen kunt filteren. Je leert de metingen uitvoeren met behulp van digitale meetapparatuur zoals een Total Station en GPS. Na de cursus landmeten kun jij met gemak inmeten en uitzetten.

Leren in de praktijk
Op het oefenterrein van SOMA Bedrijfsopleidingen worden alle technieken en de meetapparatuur door docenten met veel praktijkervaring uitgelegd, waardoor je het daarna direct zelf kunt gaan toepassen.

Starten met deze opleiding
Wil je instromen op een ander moment dan de startdatum? Informeer naar de mogelijkheden. Dat kan via e-mail of telefonisch: 0341-499450 (tijdens kantooruren). 

Voor wie?

Werknemers die in de GWW werkzaam zijn, als machinist of grondwerker.

Toelating

 • Eigen meetapparatuur
 • Total Station/ GPS

Beschik je niet over eigen meetapparatuur neem dan contact met ons op.

Inhoud

De cursus landmeten bestaat uit drie modules. Bij SOMA Bedrijfsopleidingen vinden wij de praktijk minstens zo belangrijk als de theorie. Daarom bestaat iedere module voor 40% uit theorie en voor 60% uit praktijk. Hetzelfde geldt voor het examen; dit bestaat uit zowel een theorie- als een praktijkexamen. 

 • Module 1: Landmeten basiskennis. Hierin leer je de basisprincipes zoals het assenstelsel, coördinaten berekenen en de methoden van puntsbepaling.
 • Module 2: Inwinningstechnieken. Bijvoorbeeld waterpassen, tachymetrie en GNSS.
 • Module 3: Uitzetten van landmeetkundige gegevens. Dit zijn werkzaamheden als het aanmaken van bestanden, uitzetten van punten en lijnen en verklikken.

Na de cursus ontvang je een branche erkend diploma en kan je direct aan de slag!

Opleiding Landmeten afgerond… en nu?

Na de opleiding landmeten weet je alles wat je moet weten om direct aan de slag te gaan als landmeter. Je kent alle basisprincipes en kunt ervaring gaan opbouwen in de praktijk. Je kunt ook doorleren door de opleiding Landmeten niveau 4 te gaan volgen, bijvoorbeeld bij het SOMA College.

Waar kun je gaan werken? Ben je zelfstandig? Of ga je in dienst?

Na het afronden van je opleiding kan je aan de slag bij een landmeetkundig bureau, gemeente, provincie of mogelijk bij het Kadaster. 

Duur

12 lesdagen 

Downloads

Data

Er zijn momenteel geen startdatums bekend voor deze opleiding.

Vraag voor deze opleiding vrijblijvend een offerte aan via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met tel: 0341-499450.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 2900,00

 

Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2023-2024. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail