logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
Print deze pagina

Partners


logo-bouwopleiders-hoog
Per maart 2016 is de samenwerking van een aantal van de brancheopleiders in de bouw en infra in Bouwopleiders aangekondigd. Via bouwopleider krijgen schoolverlaters, afstudeerders én zij-instromers advies over een loopbaan in de bouw- en infrasector. Met een paar eenvoudige muisklikken krijgen bezoekers inzicht in het aanbod van acht deelnemende opleidingsorganisaties. De website www.bouwopleiders.nl wordt ook gebruikt door Volandis, het nieuwe kenniscentrum in de bouw en infra, om werknemers te helpen aan hun duurzame inzetbaarheid te werken.

BMWT

Op 26 mei 2016 hebben 28 organisaties in de GWW en Infra hun handtekening onder de Green Deal ‘Het Nieuwe Draaien’ gezet. Met deze Green Deal spreken deze organisaties af om voor de komende 4 jaar de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof te reduceren. Dit doen zij door brandstofbesparend werken met mobiele werktuigen te stimuleren. Onder de betrokken partijen zijn bouwbedrijven, brancheorganisaties, onderwijsinstellingen, lokale overheden en de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken.

HND logo Def

De Green Deal is tot stand gekomen op initiatief van BMWT, Natuur & Milieu en de ministeries van IenM en EZ. “Ons gezamenlijke doel is om milieuwinst met bedrijfsvoordeel te combineren. Door slimmer om te gaan met inkoop, materieel en werkstijl, kan gemiddeld 10% worden bespaard op het brandstofverbruik”, aldus Jan Hommes, directeur van BMWT.

Het Nieuwe Draaien is onder meer een efficiënte werkstijl op grondverzetmachines, te vergelijken met Het Nieuwe Rijden voor auto’s en vrachtwagens. Het Nieuwe Draaien kan de CO2-uitstoot met 10% verminderen. Voor een gemiddeld bedrijf kan het een jaarlijkse besparing van € 15.000 op brandstofkosten opleveren bij een verbruik van 17.000 liter diesel per jaar. “Megabesparingen die goed zijn voor iedereen”, zegt Maarten van Biezen, hoofd Mobiliteit bij Natuur & Milieu.

Verkeersveiligheid groep Nederland

De Verkeersveiligheid Groep Nederland is een kennis- en opleidingsinstituut dat met behulp van training, consulting en online trainingsapplicaties een bijdrage levert aan een verhoging van de verkeersveiligheid.

DHTC logo

DHTC is een internationale aanbieder van veiligheidsopleidingen voor de offshore (olie & gas industrie), scheepvaart, offshore wind industrie en hieraan gerelateerde bedrijven. Voor bedrijven en instellingen verzorgt DHTC Bedrijfshulpverlenings-, E.H.B.O.- en VCA cursussen. Daarnaast biedt DHTC voor regionale - en bedrijfsbrandweerkorpsen uitgebreide realistische oefen- en examen mogelijkheden. Verder worden er veiligheidstrainingen gegeven aan (professionele) hulpverleningsdiensten, organisaties en (overheids) instanties. Klik hier voor meer informatie.


NRTO-logo

De NRTO behartigt de belangen van private opleiders in Nederland. Dat doen ze namens de 400 opleiders die lid van de NRTO én namens de rechtstreeks aangesloten grote ondernemingen. Het keurmerk is een kwaliteitsstandaard voor opleidingen, trainingen en cursussen. SOMA Bedrijfsopleidingen hecht veel waarde aan kwaliteit van de dienstverlening en is derhalve trots op het voeren van het keurmerk.
Klik hier voor de gedragscode van NRTO

Introductiefilm
SOMA Bedrijfsopleidingen

0:00 / 0:00

MEER INFO?
Voor vragen over de opleidingen of data kunt u altijd tijdens kantooruren bellen met het servicebureau

0341-499 450