socialMediaClosedBlock
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
Print deze pagina

Veel gestelde vragen


Hieronder vindt u een overzicht van de veel gestelde vragen.

 • Het opleidingstraject van mijn keuze is al begonnen. Is het mogelijk om toch nog in te stromen?
  Afhankelijk van uw vooropleiding en studiecapaciteiten kan het mogelijk zijn om nog in te stromen in een reeds gestarte opleiding. In dit geval is het verstandig om even contact te hebben met een accountmanager van SOMA Bedrijfsopleidingen. Wie uw bedrijfsadviseur is, kunt u navragen door contact op te nemen met 0341-499450.

 • Ik denk dat ik op grond van andere cursussen of opleidingen niet alle modules hoef te volgen. Hoe weet ik of ik recht heb op vrijstelling(-en)?
  Vooral in de vak- en kaderopleidingen komt het voor dat cursisten op grond van elders behaalde diploma’s en certificaten recht hebben op vrijstelling van één of meerdere modules. Wilt u dit zeker weten? Dan kunt u contact opnemen met SOMA Bedrijfsopleidingen (tel: 0341-499450). U komt in aanmerking voor een vrijstelling door behalve uw aanmeldingsformulier ook het formulier “Aanvraag voor vrijstellingen” naar ons toe te sturen. Zorg dat u duidelijk vermeldt welke opleiding u wilt gaan volgen en voor welke onderdelen u meent vrijstelling te kunnen krijgen. Voeg hierbij kopieën toe van behaalde diploma’s en/of bijbehorende cijferlijsten. Na beoordeling door SOMA Bedrijfsopleidingen ontvangt u bericht of uw aanvraag wordt gehonoreerd en voor welke modules u recht hebt op vrijstellingen. Tevens krijgt u een overzicht van het nog te volgen traject en wanneer u met welk onderdeel kunt starten.

 • Ik kan niet alle lessen volgen van de opleiding, is dit een probleem?
  Dit hoeft niet direct een probleem te zijn. Bij sommige cursussen krijgt u een deelnamebewijs op basis van het aantal keren dat u geweest bent. In dat geval is het niet verstandig om een les te missen. Het kan ook zijn dat uw werkgever subsidie krijgt voor uw opleiding en ook in dat geval dient u zoveel mogelijk aanwezig te zijn, anders kan het recht op subsidie vervallen! Mocht u toch een keer niet kunnen, meldt dat dan tijdig aan uw studiebegeleider.

 • Ik wil me aanmelden voor een opleidingstraject, hoe gaat dat?
  U kunt zich op deze site aanmelden voor een opleiding of cursus, dit gaat als volgt:
  Op de opleidingenpagina maakt u een keuze uit de verschillende categorieën. Hierna krijgt u een overzicht van opleidingen die wij aanbieden in de gekozen categorie. Wanneer u klikt op een opleiding/ cursus, krijgt u meer informatie over de opleiding/ cursus. Vervolgens kunt u zich inschrijven door op de gewenste datum en locatie te klikken of op de button 'direct aanmelden'. 

 • Ik wil me pas aanmelden als bekend is waar en wanneer de opleiding van mijn keuze van start gaat, kan dit?
  Helaas ondersteunt ons systeem nog geen manier om potentiële cursisten op de hoogte te stellen, zodra e.e.a. bekend is. Wij adviseren u in dit geval dat u zich toch aanmeldt, zodat wij u in een zogenaamde “wachtklas” kunnen plaatsen, u ontvangt dan vroegtijdig voor de start van de cursus het volledige lesrooster. U loopt hiermee niet het risico dat u te laat geïnformeerd bent en de cursus zonder u is begonnen! Zit er toch geen locatie en/of datum bij die u uitkomt, dan plaatsen wij u op uw verzoek terug in de wachtklas of schrijven u uit.

 • Waar en wanneer begint de opleiding van mijn keuze?
  Dit is per opleiding of cursus verschillend. Voor een aantal cursussen geldt dat er een minimum aantal aanmeldingen binnen moeten zijn voordat er definitief gepland kan worden waar en wanneer de cursus van start kan gaan. Over het algemeen geldt voor de opleidingen dat deze in september van start gaan met de eerste module. Informatie over de start van een cursus of module en de locatie kunt u verkrijgen via SOMA Bedrijfsopleidingen (tel: 0341-499450).

 • Zijn er ook mogelijkheden in de avonden of op zaterdagen?
  Diverse opleidingen/ cursussen worden in de avonduren en op zaterdagen aangeboden. Zie hiervoor de cursusagenda of neem contact op met SOMA Bedrijfsopleidingen (tel: 0341-499450).

 • Hoe werkt de wachtlijst? Waar zit ik aan vast?   
  Wanneer u zich aanmeld voor de wachtlijst (geen startdatum geselecteerd), zit u niet vast aan de aanmelding. U wordt door de organisator benaderd voor een startdatum. Wanneer die datum niet uitkomt bent u vrij om te annuleren of kunt u er voor kiezen om op de wachtlijst te blijven staan zodat u benaderd wordt voor een volgende groep.

Introductiefilm
SOMA Bedrijfsopleidingen

0:00 / 0:00

MEER INFO?
Voor vragen over de opleidingen of data kunt u altijd tijdens kantooruren bellen met het servicebureau

0341-499 450