logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden

Bronbemaler niv. 3

 • 20190521_183915
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False
 • False

Als Bronbemaler ben jij als vakman gespecialiseerd in bronbemaling. Je werkt dagelijks in de buitenlucht samen met een team aan kleine en grote projecten. Bij een bronbemaling zorg jij ervoor dat het grondwater volgens de wet- en regelgeving wordt opgepompt en op een andere plek weer wordt afgevoerd. Met de opleiding Bronbemaler niveau 3 bij SOMA Bedrijfsopleidingen groei jij door naar de functie erkend bronbemaler en bezit je alle vereiste theoretische en praktische kennis

Waar kun je aan de slag als MBO Bronbemaler?
Met een branche-erkend diploma niveau 3 kun je direct al je opgedane kennis in de praktijk toepassen. Als bronbemaler kun je bij diverse bedrijven aan de slag die gespecialiseerd zijn in het ontwerp en de realisatie van bronbemalingen, watermanagement en/of grondboringen. Wil je graag doorleren? Dat kan! Je kunt namelijk met genoeg ervaring doorleren voor Uitvoerder Infra.

Voor wie?

Medewerkers van Grondboor- en Bronbemalingsbedrijven die in het bezit zijn van het diploma assistent bronbemaler.

Toelating

De opleiding Bronbemaler niveau 3 is geschikt voor iedereen die werkzaam is bij grondboor- en bronbemalingsbedrijven. Daarnaast moet je een diploma Assistent Bronbemaler in je bezit hebben en het advies is om ook een VCA vol en BHV diploma te hebben.

Inhoud

Tijdens deze vijfdaagse opleiding leer je in de praktijk hoe je veilig en betrouwbaar een bronbemaling moet voorbereiden, de locatie inrichten en de bronbemaling moet uitvoeren. Je leert bemalingssystemen installeren en bestaande systemen te controleren. Je weet waar je op moet letten en kunt onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Daarnaast verbreed je je kennis op het gebied van techniek en elektronica die de bronbemalingsinstallaties gebruiken.

Opgeleid door docenten met veel praktijkervaring

Je wordt opgeleid door docenten met jarenlange ervaring in de praktijk. Zij zijn op de hoogte van alle laatste technieken die gebruikt worden in de bronbemaling en zorgen ervoor dat jij in de toekomt kunt werken volgens de richtlijnen van het SIKB (Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer).

Inhoud van de opleiding

De opleiding Bronbemaler duurt in totaal vijf dagen. Dit is inclusief een theorie-examen. Het praktijkexamen wordt op een andere dag afgenomen, op de locatie waar je op dat moment werkzaam bent.

Na het volgen van de opleiding kun je:

 • Een bemalingsproces installatie voorbereiden en inrichten.
 • Het bemalingssysteem goed onderhouden en controleren.
 • Veilig een bemalingssysteem verwijderen.
 • De dagelijkse werkzaamheden voor de ploeg organiseren en plannen.

Leren in de praktijk

Wij vinden de praktijk net zo belangrijk als de theorie, of misschien wel belangrijker. Daarom wordt verwacht dat je naast de theorielessen regelmatig praktijkuren maakt. Waar en wanneer je deze praktijkuren maakt bepaal je zelf. Om te toetsen of jij voldoende vaardig bent op de machine en aan de gestelde kwalificaties voldoet wordt er een praktijkexamen afgenomen. Je krijgt hiervoor een diploma.

Duur

5 dagen, inclusief theorie-examen en exclusief praktijkexamen. Het praktijkexamen vindt op een andere dag en op locatie plaats.

Downloads

Data

Er zijn momenteel geen startdatums bekend voor deze opleiding.

Vraag voor deze opleiding vrijblijvend een offerte aan via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met tel: 0341-499450.

In-company

Modern en zeer effectief: een in-company training. Wij organiseren het voor u, geheel op maat. Vraag vrijblijvend een offerte op via info@somabedrijfsopleidingen.nl.

Investering

€ 1450,00


Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud en gelden voor cursusjaar 2023-2024. Prijzen zijn excl. BTW.

Contactgegevens

Ceintuurbaan 2
3847 LG Harderwijk
T. (0341) 499 450
Stuur een E-mail