logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Merk jij dat de jacht op talent is aangebroken?

aug 28, 2018

Merk jij dat de jacht op talent is aangebroken?
Momenteel is de jacht op talent aangebroken, hierdoor loop je het risico om getalenteerde medewerkers kwijt te raken. Duurzame inzetbaarheid is een kans om medewerkers aan je te binden. Het is belangrijk om als werkgever aantrekkelijk te blijven. Bespreek de toekomstperspectieven van medewerkers. Help ze doelen vast te stellen en te bereiken. Ga na wat de opleidingsmogelijkheden zijn en inventariseer of medewerkers daar interesse in hebben. Door het aanbieden van een specialistische opleiding of training houdt u medewerkers tevreden.

Gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling
Bedrijven die werk maken van duurzame inzetbaarheid (gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers), plukken daar de vruchten van. Duurzame inzetbaarheid zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Medewerkers moeten steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Werkgevers die ervoor zorgen dat medewerkers gezond blijven, betrokken worden en zich kunnen blijven ontwikkelen, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid.

Tips
Gezond eten en bewegen zorgt voor minder verzuim en meer energie op het werk. Zingeving in het werk door ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap en ideeën vanuit medewerkers. Betrokken bij het werk = betrokken bij elkaar. Autonomie in het werk, collegialiteit en eigen vakmanschap: cruciale factoren voor het bevorderen van werkplezier. Inzetbaar blijven door ontwikkelen van kennis d.m.v. extra opleidingen/trainingen. Fysieke belasting zorgt voor veel uitval. Kennis over de risico’s van bijvoorbeeld te zwaar tillen of te lang zitten, kunnen dit voorkomen.

Vakbekwame professionals zijn het waard om te behouden en daar heb je als werkgever een grote rol in.
duurzaamheid