logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Instructieboek net als bij een telefoon

mrt 03, 2020
Lees jij het instructieboek van de kraan net zo goed als van je telefoon? Zaterdag 22 februari is de TCVT bijscholing in Heerenveen – locatie Hielkema - wederom succesvol verlopen. Tijdens de bijscholing werd ingegaan op problemen waar de deelnemers tegenaan lopen in de dagelijkse praktijk. De modules A + B zijn behandeld, dit zijn de modules: werkvoorbereiding en -uitvoering & hijsgereedschappen.
 
Waar loop je tegenaan?
Dit is standaard de eerste vraag welke gesteld wordt tijdens de TCVT bijscholing. Tijdens de jaarlijkse training in Heerenveen werd de vraag gesteld: ‘welke wettelijke regels zijn er omtrent het werken met meerdere machines? En wie is dan verantwoordelijk? En welke regels zijn er voor een hijsbegeleider?’
 
Lees jij het instructieboek?
In het instructieboek van de kraan staan alle toepassingen van de kraan, waar je je aan moet houden, waar de kraan wel of niet voor gebruikt kan worden. Tijdens de training is hier aandacht aan besteedt. Wie leest het instructieboek van de betreffende kraan? Door tijdsdruk wordt dit nog al eens vergeten. Er zijn ook veel werkzaamheden waar een kraan voor wordt gebruikt, maar de kraan is alleen bedoeld voor verticaal transport werkzaamheden. Werkzaamheden welke de fabrikant niet beschrijft in het instructieboek mogen niet worden uitgevoerd.   
 
TCVT bijscholing
Tijdens de bijscholing komen diverse onderwerpen aan bod: verantwoordelijkheid met betrekking tot het hijsplan, hijstabel toepassen, verplaatsen van een kraan, gebruik hijsgereedschappen, uitrustingsstukken en nog veel meer.
Leer tijdens de TCVT Bijscholing alles over de wettelijke regels omtrent het werken met meerdere machines, het werken met het  instructieboek en nog veel meer tijdens de TCVT bijscholing. Klik hier voor meer informatie.