logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Nieuws coronavirus

mrt 25, 2020
Beste relatie,

Iedereen volgt de berichtgeving m.b.t het coronavirus (Covid-19) nauwlettend. We willen u als belangrijke relatie graag informeren hoe wij als organisatie omgaan met deze situatie.
 
Onze primaire focus ligt bij de gezondheid en het welzijn van onze cursisten, medewerkers, klanten en overige relaties. We houden de informatievoorziening van het Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nauwlettend in de gaten en volgen de adviezen strikt op.
Om aan alle onzekerheid een eind te maken is besloten de fysieke theorielessen in de komende  weken (16 maart t/m 6 april) te laten vervallen. Het onderwijs gaat wel door op afstand. Zie voor meer informatie het bericht hieronder.
Vanaf 1 juni starten alle trainingen en opleidingen weer! Alle lessen welke gepland staan tussen 6 april en 31 mei gaan tot nu toe gewoon door. Wanneer de RIVM anders bepaalt zal hier een ander beleid in bepaald worden. 
 
Met elkaar komen wij deze buitengewone periode samen door!
 
Mocht u vragen hebben n.a.v. deze communicatie of andere vragen over de maatregelen die SOMA Bedrijfsopleidingen treft, neemt u dan contact met ons op via 0341-499450.
 
Met vriendelijke groet,
 drs. Koen Stephan
Directeur SOMA Bedrijfsopleidingen
 
maatregel
 
Welke maatregelen nemen wij:
 
1. Vanaf 16 maart tot 6 april vervallen alle fysieke theorielessen. Alle hijskraan gerelateerde trajecten op ons terrein gaan zoveel mogelijk wel door.
2. Alle geplande in-company trajecten worden besproken met de bedrijven of ze de komende weken wel of niet doorgaan. Uw persoonlijke accountmanager heeft hierover als het goed is al contact met u opgenomen. Mocht dit nog niet het geval zijn geweest kunt u zelf ook contact opnemen met uw persoonlijke accountmanager.
3. Vanaf vorige week gaan de deelnemers in de vak- en kaderopleidingen op afstand thuis verder met leren, ondersteund door digitale lessen. De deelnemers worden hiervan door ons op de hoogte gesteld.
4. Alle geplande praktijkexamens gaan gewoon door.
5. Alle geplande theorie-examens komen tot 6 april te vervallen.
6. Alle geplande centrale-examens gaan niet door!
Wij van SOMA Bedrijfsopleidingen willen er alles aan doen om de risico’s te beperken en verspreiding van het virus te voorkomen.

VCA e-learning
Zin om nu kennis te updaten? Volg een digitale training.
U kunt bij ons en aantal trainingen alvast digitaal afnemen, bijvoorbeeld: veilig werken langs de weg, ATEX, veilig werken met de heftruck, diverse TCVT opleidingen, VCA basis, VCA vol etc. U kunt de e-learning alvast volgen, zodat u de praktijk direct kunt volgen zodra dit weer mogelijk is.
 
Bij online leren staat het tijd en locatie onafhankelijk leren centraal. Een aantal e-learnings zijn gericht op het geheel zelfstandig doornemen van lesstof. Ook zijn er e-learnings die als ondersteuning bij de fysieke lessen horen. Door een mix van zelfstudie en e-learning zijn deelnemers in staat sneller en efficiënter de kennis tot zich te nemen. E-learning is de nieuwe manier van leren naast een (toekomstige) baan....lees meer.