Gemeente Den Haag over SOMA Bedrijfsopleidingen
logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Gemeente Den Haag over SOMA Bedrijfsopleidingen

jul 15, 2021
Met goed opgeleide medewerkers van Dienst Stadsbeheer houden wij de buitenruimte van Den Haag veilig 


"Staat er een Hagenaar krom? Ligt er een stoeptegel niet goed? Komen de wortels van de bomen door de bestrating heen? Dan kun je als inwoner van Den Haag een melding maken bij Dienst Stadsbeheer (DSB). Zij houden zich bezig met het schoon, veilig en leefbaar houden van de 8 stadsdelen van Den Haag. Gosé Pijpers, leidinggevende van de Serviceploegen en Local Traffic Control van DSB, vertelt: “Voor het uitvoeren van onze werkzaamheden is veel verschillende kennis nodig. Daarom krijgen onze medewerkers op het gebied van infra gerichte en op maat gemaakte opleidingen bij SOMA Bedrijfsopleidingen aangeboden.” 


Écht meedenken en praktijkgerichte opleidingen 

Hoe is de samenwerking tussen SOMA Bedrijfsopleidingen en Dienst Stadsbeheer Den Haag is ontstaan? Gosé herinnert zich dat het via een oude leermeester van de Gemeente Den Haag is gegaan. Gosé: “Hij was vroeger werkzaam als trainer bij SOMA Bedrijfsopleidingen en vertelde over hun aanpak. Dat ze praktijkgerichte opleidingen aanbieden, echt meedenken en trainingen op maat aanbieden. Dat klonk zo goed dat ik inmiddels zelf al meer dan twee jaar een fijne samenwerking met SOMA Bedrijfsopleidingen heb. We hebben alleen een beetje pech gehad met COVID-19. Veel trainingen konden niet doorgaan, omdat veel lessen in de praktijk gegeven moeten worden. Die achterstand zijn we nu hard aan het inhalen.” 

Verschillende kennis en vaardigheden opdoen bij SOMA Bedrijfsopleidingen

De medewerkers van Gosé’s team hebben brede kennis nodig. Van afzettingen controleren tot straatwerk reparaties. Ze moeten dit zelfstandig en vakkundig uit kunnen voeren. Gosé: “Daarom krijgt iedereen een passend opleidingstraject. Bovendien krijgen ze allemaal de maatwerk opleiding straatwerk. Deze opleiding hebben we samen met SOMA Bedrijfsopleidingen ontwikkeld en het werpt nu al zijn vruchten af! We profiteren echt van de kennis en vaardigheden die de medewerkers tijdens die cursus hebben opgedaan. Ze kunnen echt zelfstandig en efficiënt aan de slag. Hierdoor kunnen wij meldingen van burgers binnen drie dagen oplossen, een belofte waaraan we moeten voldoen.”

Kennis en praktijkervaring op niveau na opleiding bij SOMA Bedrijfsopleidingen 

Gosé: “Ik merk dat onze medewerkers een opleidingsdag helemaal niet erg vinden. Ze vinden het leuk om iets nieuws te leren, vooral omdat ze gelijk kunnen oefenen in de praktijk. En zodra ze hun diploma krijgen ben ik er zeker van dat ze het kennisniveau bezitten die wij verwachten en noodzakelijk is voor het werk. Toevallig heb ik net een nieuwe medewerker aangenomen welke zijn diploma’s al in het verleden heeft gehaald bij SOMA Bedrijfsopleidingen. Dat is heel fijn, dan weet ik gewoon dat hij de juiste kennis bezit en al praktijkervaring heeft opgedaan tijdens zijn opleiding. Hij had simpelweg een voorsprong op de andere kandidaten.”
Gemeente Den Haag