logomobiel
SOMA_SVG

Vragen? Bel gerust (0341) 499450      

Direct aanmelden
SOMA NIEUWS

Tot 30 september: SLIM-subsidie voor OCW-erkende opleidingen in de 3e leerweg

sep 09, 2021
SLIM-subsidie: een subsidie om te werken aan leren en ontwikkelen! 

Van 1 t/m 30 september 2021 kan de SLIM-subsidie weer aangevraagd worden. Deze subsidie is gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het MKB. Per gerealiseerde praktijkleerplaats is het mogelijk een subsidie aan te vragen tot € 2.700,-. De opleidingen van SOMA Bedrijfsopleidingen die hiervoor in aanmerking komen zijn de OC&W erkende opleidingen in de derde leerweg, te weten Monteur GWW, Vakman GWW, Straatmaker, Opperman Straatmaker en de Allround Vakman GWW

Vanaf 2020 is er 48 miljoen euro beschikbaar gesteld voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het MKB. Klik hier voor meer informatie over de aanvraagcriteria. Zie ook de SLIM-menukaart voor de mogelijkheden. Deze subsidie is er voor individuele MKB-ondernemingen. De subsidieverstrekker UVB behandelt aanvragen op volgorde van binnenkomst. Dus hoe eerder u de aanvraag indient, hoe groter de kans op subsidie voor uw bedrijf. 

Voor welke activiteiten kan ik SLIM-subsidie aanvragen?
- Het doorlichten van je onderneming, met als resultaat een opleidings- of ontwikkelplan.
- Loopbaan- of ontwikkeladvies voor medewerkers.
- De ontwikkeling of invoering van een methode die leren in jouw bedrijf stimuleert.
- Het creëren van praktijkleerplaatsen voor een mbo-opleiding in de derde leerweg.

Een initiatief heeft een looptijd van maximaal 12 maanden. Initiatieven moeten binnen drie maanden na toekenning starten.

Je hoeft niet alles zelf te doen, maar mag als werkgever de hulp van externe partijen inroepen voor de uitvoering van deze activiteiten. Voor opleidingskosten zelf is geen subsidie mogelijk. 

Op deze menukaart (pdf) staat meer informatie over de activiteiten waarvoor je een subsidie kunt krijgen.

Onze opleidingen t.b.v mbo-opleidingen in de derde leerweg.

Alle OC&W erkende opleidingen in de 3de leerweg: 
- Monteur GWW niv 3 
- Vakman GWW niv 2
- Straatmaker niv 3
- Opperman niv 2 
- Allround Vakman niv 3
- Uitvoerdersopleiding - 3e jaars OC&W erkend

Hoe kan ik SLIM-subsidie aanvragen?
De overheid hanteert strikte tijdvakken voor het aanvragen van de SLIM-subsidie. Voor 2021 is dit van 1 september t/m 30 september. De subsidieverstrekker UVB behandelt aanvragen op volgorde van binnenkomst. Dus hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op subsidie voor je bedrijf. Je aanvraag moet online worden ingediend. Je vindt dit aanvraagformulier wanneer het tijdvak geopend is via het subsidieportaal van UVB.

Hoeveel SLIM-subsidie kan ik aanvragen?
De subsidie is niet volledig kostendekkend: voor ondernemers met minder dan 50 werknemers mag de subsidie maximaal 80% van de totale kosten voor de activiteiten dekken. Voor ondernemers met meer dan 50 werknemers is dat 60% van de totale kosten.
Niet onbelangrijk: om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet het totaalbedrag minimaal € 5.000 zijn en mag het maximaal € 24.999 zijn. 

Ga je een praktijkleerplaats creëren?
Dan geldt de vaste vergoeding van € 2.700 per gerealiseerde praktijkleerplaats, of minder als de kosten lager liggen. Daarnaast heeft dit initiatief een looptijd van maximaal 2 maanden en moet het binnen drie maanden na toekenning starten. 

Meer informatie kunt u hier vinden.
SLIM subsidie